SEIP Roman

Imagini cu zeci de oameni îmbulziți la ușa Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Roman au apărut, duminică, la televiziunile naționale. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că situația nu este unică la Roman, dar că mai încearcă găsirea unor soluții. Ultima ar fi amenajarea de două “rânduri”, una pentru romașcani și una pentru locuitorii din comune. Problema, spune edilul, o reprezintă lipsa personalului. “Vom mai achiziționa o cameră de luat imagini și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să deblocăm două posturi. Conform normării făcute de Prefectură, la SEIP Roman trebuie să lucreze 28 de oameni, pentru a putea acoperi necesarul din municipiu și cele 27 de comune arondate. Dar, de fapt este vorba de 11 angajați care muncesc la foc continuu, dar care sunt oameni și au și ei dreptul la zile libere și concedii. Dacă vom mai putea aduce doi angajați, atunci vom face două culoare, unul pentru Roman și celălalt pentru mediul rural. Nu mă poate acuza nimeni de discriminare. Eu țin cu Romanul”, a declarat edilul.

Situația de la SEIP Roman nu este niciodată clară. Deși de la începutul anului există mașină de eliberat bonuri, în fapt se fac liste și se stă la coadă cu noaptea în cap. Primarul spune că în considerare se iau bonurile, adică o sută la număr, deși joia trecută s-au eliberat 136. “Legea nu o fac cei care vin și stau la rând și fac liste. Intrarea se face pe bază de bon. Sunt oameni care vin din mediul rural de la 3-4 dimineața și fac tot felul de liste, iar romașcanii se prezintă când începe programul, la ora 8. Deja m-am gândit să închidem poarta de acces, pentru că acolo nu este sală de așteptare. Programul începe la 8, de atunci să vină lumea și să-și ia bonul”, a mai spus primarul Leoreanu.

De la 1 august, la Săbăoani se va mai deschide un punct de preluare a documentelor, însă personalul este acum instruit la Roman. Vestea proastă este că, de la 1 august, procedura va fi modificată și nimeni nu știe în ce sens și dacă modificările vor produce alte întârzieri. Săptămâna trecută, la SEIP Roman s-au produs 396 de cărți de identitate și s-au eliberat 322.

Claudia MATEI

Articolul precedentCu Steaua, pe Ghencea
Articolul următorContinuă seceta la Târgu Neamţ