Lipsa zăpezii scuteşte Romanul de cheltuieli, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Lipsa zăpezii a făcut o economie semnificativă în bugetul local al Romanului. Dacă anul trecut, Primăria Roman a plătit pentru curățarea străzilor de nămeți nu mai puțin de 4 miliarde de lei vechi, anul acesta plățile sunt de zece ori mai mici. Dar, iarna trecută a fost lungă, de aproape trei luni, în timp ce iarna aceasta a adus probleme doar două zile.

“Nu am plătit decât efectiv ceea ce s-a realizat, pe ore executate. De când sunt eu primar, contractul s-a modificat și nu mai există și tarif pentru așteptare. În cele două zile când a fost zăpadă și polei s-a intervenit cu sare și material antiderapant, costurile fiind de doar 400 de milioane de lei față de 4 miliarde de lei cât am achitat anul trecut”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

De deszăpezirea din Roman se ocupă firma Rossal, cea care are concesionat acest serviciu pentru încă 20 de ani. Obligația societății este de a curăța, în caz de ninsoare, arterele principale și cele ce duc spre instituțiile statului, iar mai apoi se intră și pe celelalte străzi. (C.M.)

Articolul precedentMesajul Anei Blandiana
Articolul următorCinci echipe în cupele europene de handbal feminin