Popadiuc in duel pentru mingeMijlocaşul Doru Popadiuc se va opera de menisc săptămâna viitoare. Component al naţionalei de tineret a României, Popadiuc speră să termine cu problemele medicale în această vară pentru a deveni bun de joc odată cu noul campionat. Doru Popadiuc a mai declarat că îşi va plăti singur cheltuielile de spitalizare întrucât clubul Ceahlăul nu are bani. Astfel, antrenorul Vanja Radinovic pierde un milocaş important, în tentativa lui de a mai obţine un punct în ultimele două etape, pentru ca echipa să nu fie depunctată în Liga a II-a, pentru neîndeplinirea baremului. Ceahlăul se află, după achiziţionarea clubului de către italianul Angelo Massone, în cădere liberă, are un retur de coşmar în care a adunat doar 10 puncte şi pare incapabilă să câștige în 2015 pe teren propriu, caz unic în istoria clubului nemţean. Meciul de duminică, 24 mai, de la orele 16:00, dintre Ceahlăul şi CS Universitatea Craiova, este cel de adio de pe teren propriu pentru nemţeni.

Clubul Ceahlăul, sub conducerea actuală formată din Angelo Massone Viorel Măstăcăneanu şi Ioan Mironaş, riscă să plece în viitorul sezon de liga a 2-a cu o suspendare de un punct (asta în condiţiile în care va mai exista din vară), veştile despre managementul total deficitar la clubul de sub Pietricica lăsând loc de interpretări asupra viitorului echipei înfiinţate în 1919. Ceahlăul este clubul de Liga I cu cea mai drastică sancţiune (9 puncte) primită din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal în urma analizării dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licenţa pentru Liga I, ediţia 2015-2016.

Viorel Măstăcăneanu – preşedintele Consiliului de Administraţie – a explicat cauzele care au dus la aceasta hotârire: „Trei puncte ne-ar fi luate pentru datoria catre Steaua de pe urma transferului lui Andrei Dumitraş, trei puncte ca sancţiune pentru datoria către Alexandru Ivan, jucătrorul nostru de la Ceahlăul II, iar altele trei pentru modalităţi contabile greşite.” Depunctarea nu va afecta însă clubul nemţean, deoarece, conform regulamentului, deducerea punctelor se face din sezonul următor 2015-2016 al Ligii 1 prin decizii ale Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, la solicitarea directorului de licenţiere. Ceahlăul va porni totuşi cu minus un punct în viitorul sezon de Liga a 2-a dacă în ultimele două runde (acasă, cu CSU Universitatea Craiova, respectiv în deplasare, cu U Cluj) nu va reuşi să cucerească un punct pentru a atinge baremul de 25 de puncte, cât prevede regulamentul. (M. STOIAN)