Imediat după desfășurarea primei etape a returului Ligii a IV-a fotbalistice nemțene, lidera Bradul Borca a fost detronată de Teiul Poiana Teiului și asta și datorită meciului mai “accesibil” pe care l-au avut de susținut elevii antrenorului Lucian Cozma cu LPS Piatra Neamț, joc încheiat cu scorul de 12-1 (6-0). Paul Enache, viceprimarul comunei Poiana Teiului, suspendat un an, care este și organizatorul de competiții al noii ocupante a locului întâi, Teiul Poiana Teiului, spune că echipa sa a mai slăbit în puteri față de tur, deoarece trei dintre jucătorii de bază au plecat la echipe din Liga a III-a.

“Noi, deocamdată, vrem să fim în primele patru echipe. Am merge la baraj dar nu știu dacă am putea să ne înscriem în Liga a III-a în cazul unei accederi în acest eșalon superior. Ar fi costuri pe care nu le-am putea acoperi. De-abia ne chinuim acum cu baremul de 600 de lei pe care trebuie să-l adunăm la fiecare meci”, a precizat Enache.

Cimentul Bicaz, întărită în această iarnă cu jumătate de echipă, a remizat în prima etapă a turului, 0-0, cu fosta lideră Bradul Borca și are planuri mari pentru sezonul următor nu pentru cel în curs de desfășurare. Organizatorul de competiții Cristinel Luca, de la Cimentul Bicaz, a declarat că a fost un meci frumos dominat de fair-play și de multă ambiție.

“Am adus jucători cu experiență de la echipe care sunt în fața noastră în clasament. Vrem să formăm o echipă competitivă, acesta-i primul obiectiv, și poate campionatul viitor ne vom propune mai mult. Ce am văzut duminică îmi dă speranțe că putem alcătui un grup valoros”, a declarat Luca. Căpitanul echipei de sub baraj este Dragoș Morțun care a evoluat tot meciul contra Bradului Borca. “A jucat foarte bine și sunt foarte mulțumit de experiența și vivacitatea lui“, a mai adăugat Luca. (Ana MOISE; FOTO: Facebook)