aleho
pietricica turism

Cetatea Targu Neamt

După o serie de 6 meciuri în care a câștigat de 3 ori și a încheiat la egalitate alte 3 partide, Petrotub Roman a fost învinsă, 1-2 (0-1), în meciul din deplasare de la Târgu Neamț, jucat cu cu Cetatea. Petrotub, echipă pregătită de Valentin Avădanei și Iosif Susanu, nu mai fusese învinsă din 28 martie, de la acel 1-2, consemnat pe teren propriu cu Ceahlăul II Piatra Neamț. Așadar, au fost două înfrângeri la același scor, în meciuri doar cu echipe din același județ. Între cele două înfrângeri, cele mai bune rezultate ale echipei romașcane au fost obținute în deplasare, dar în afara județului. De această dată, rezultatele anterioare nu s-au mai repetat. Până una, alta, deși învinsă în meciul precedent, Petrotub păstrează poziția de lideră în seria A la încheierea turului fazei play-off, întrucât și rezultatele din celelalte meciuri au ajutat-o.

Un sfert de oră de superioritate

Ar fi fost bun un rezultat de egalitate și la Târgu Neamț pentru Petrotub, în ultimul meci din cadrul turului fazei play-off, dar jocul său n-a fost unul în măsura care să i-l permită, deși echipa gazdă a jucat mai mult de 75 de minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Rotaru, în urma unui fault dur. Cetatea a deschis scorul în minutul 38, prin Petrescu, care a șutat din interiorul careului. Fără aplomb în prima parte a jocului, fotbaliștii din Roman au reușit să se regrupeze, cât de cât, în partea secundă, dar nu pentru o perioadă prea mare. Golul egalizator a venit în minutul 57, când Rotariu a centrat perfect de pe partea dreaptă și Țapu a reluat, cu capul, în plasă. Golul a fost unul care a mai scos din amorțeală echipa oaspete. Apoi, Țapu a primit o pasă în adâncime, portarul celor de la Târgu Neamț a ieșit în afara careului și a avut contact cu mingea, fază în care oaspeții au reclamat henț. Arbitrul n-a fost de aceeași părere. Formația gazdă a repus stăpânire pe joc și eforturile sale au fost concretizate prin reușita lui Dutciuc, din minutul 71, după care s-au baricadat în apărare și tactica a dat roade prin menținerea scorului.

Iosif Susanu

Declarații după joc

Iosif Susanu (antrenor secund Petrotub): “După două reușite consecutive n-a mai venit și cea de a treia. A fost un joc mai slab al nostru, în care s-a simțit starea de oboseală adunată pe parcursul a 3 jocuri în 6 zile. Am început meciul prost. De fapt, partea întâi a acestuia a fost una dintre cele mai slabe din acest campionat. N-am reușit nici să profităm de superioritatea numerică pe care am avut-o încă din minutul 11. După pauză, ne-am mai strâns un pic și așa am reușit să egalăm. Am avut o perioadă de joc bun, cam un sfert de oră, între minutele 50 și 65. Poate că, dacă arbitrul ar fi văzut henț la acea fază controversată, în care am avut posibilitatea de a înscrie, altul ar fi fost rezultatul meciului. Acum ne trebuie odihnă și după aceea să încercăm o revenire în forță”.

Ciprian Danciu

Ciprian Danciu (antrenor principal Cetatea Târgu Neamț): ”În 20 ianuarie am preluat această echipă. Primul contact cu orașul Târgu Neamț, l-am avut înainte de sărbători și am fost plăcut surprins de baza găsită la Târgu Neamț. Vreau să vă spun că am o echipă bună, cu niște băieți buni, cu un spirit de luptă extraordinar, care s-au pregătit bine în iarnă, iar acum sunt aproape de promovare în liga secundă. Singura problemă a noastră este dublajul pe posturi, dar ne descurcăm. Îmi doresc să putem să promovăm, dar, dacă nu se va putea din vară, să strângem rândurile și s-o luăm de la capăt, pentru că trebuie să mergem înainte”.

În celelalte partide din etapa a 5-a a fazei play-off s-au mai înregistrat rezultatele: Kosarom Pașcani – FCM Dorohoi 0-0, Știința Miroslava – Bucovina Pojorâta 2-0. Rezultatul de la Pașcani a fost cel care a favorizat, într-o oarecare măsură, formația romașcană căreia i-ar fi convenit, totuși, o victorie a gazdelor. În acest din urmă caz și-ar fi păstrat avantajul de două puncte în fața celei de a doua clasate.

Dinu - capitanul Petrotubului

Programul rundei viitoare și clasamentul

Returul fazei play-off va începe vinerea viitoare, 16 mai, când SCM Petrotub Roman va juca în deplasare cu Bucovina Pojorâta, sâmbătă, de la ora 18. Celelalte partide din etapa viitoare, se vor juca vineri, de la ora 18: Cetatea – FCM Dorohoi, Kosarom Pașcani – Știința Miroslava.

În clasamentul play-off, al seriei I din Liga a III-a, Petrotub este pe primul loc, cu 26 de puncte, urmată de Dorohoi cu 25 de puncte. Pe locul 3 este Cetatea, cu 21 de puncte, Miroslava, cu 19 puncte, Kosarom, cu 18 puncte și Pojorâta cu 13 puncte.

În partea de jos a seriei A, play-out, în lupta pentru păstrarea locului în eșalonul al treilea s-au înregistrat rezultatele: Aerostar Bacău – Ceahlăul II Piatra Neamț 2-0, Bucovina Rădăuți – CSM Moinești 2-0. Clasament: 1. Aerostar – 21 p, 2. Moinești – 21 p, 3. Ceahlăul II – 16 p, 4. Rădăuți – 15 p, 5. Sporting Suceava – 13 p. În acest moment, Ceahlăul II, Rădăuțiul și Sporting Suceava, sunt retrogradate în Liga a IV-a.

Etapa viitoare, Ceahlăul II va juca în deplasare cu Bucovina Rădăuți, vineri, de la ora 18, iar în celălalt joc Aerostar Bacău va întâlni pe Sporting Suceava.

Cristi SOROCEANU