IHNATIUC
IHNATIUC

Ceahlăul II Piatra Neamţ a obţinut a doua victorie din campionatul Ligii a III-a, seria I, în deplasare , la FC Zagon, cu scorul de 3-0 (2-0), prin golurile marcate de Ihnatiuc (min. 4 şi 21) şi Ungurianu (min. 60). Victoria menţine formaţia pietreană, condusă de antrenorii Vali Avădanei şi Costel Ilie pe ultimul loc al seriei I, cu 9 puncte, dar Ceahlăul II s-a apropiat de FC Zagon la numai un punct şi de Sporting Lieşti, la 3 puncte, echipă ce ocupă locul 10. Echipa din Lieşti a pierdut cu 1-2 meciul susţinut pe teren propriu în compania liderului Ştiinţa Miroslava.

În etapa a 23-a s-a jucat şi derby-ul judeţului dintre Cetatea Târgu Neamţ şi Petrotub Roman, în care gazdele s-au impus cu 2-1 (0-1). Romaşcanii, care în tur s-au impus cu 3-0 prin neprezentarea adversarului, au deschis repede scorul, în minutul 22, prin Damian, dar gazdele au întors soarta jocului în repriza a doua, prin golurile înscrise de Bucătaru (min. 58 din penalty) şi Miron (min. 72). Cetatea se menţine pe locul 4, în timp de Petrotub Roman, cade pe locul 6 şi este în pericol să nu intre în primele şase echipe din play-off, dacă pierde următoarele jocuri, cu Aerostar Bacău (acasă), FC Zagon (în deplasare) şi Sporting Lieşti (acasă).

La vârf, lupta pentru primul loc s-a înteţit, distanţa dintre liderul Ştiinţa Miroslava şi Bucovina Pojorâta fiind de numai un punct: 46 au ieşenii, faţă de 45, cât au adunat sucevenii, cu trei etape înainte de finalul campionatului regulat. (Mihai STOIAN)