ACTUALIZARE Lider PNL cercetat pentru abuz în serviciu! COMUNICAT OFICIAL DNA, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Direcţia Naţională Anticorupţie a publicat, în urmă cu câteva minute, comunicatul oficial referitor la cazul fostului primar de Botoşani, Cătălin Flutur, acuzat de două infracţiuni de abuz în serviciu. Pentru amatori, comunicatul poate fi lecturat AICI. (ZCH NEWS)

ACTUALIZARE 1: Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, este cercetat de procurorii Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA Suceava, citat de Agerpres.

Potrivit procurorilor DNA, Cătălin Flutur, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafață de 130,01 mp, situată în zona ultracentrală a municipiului Botoșani, care avea destinația de alee pietonală, societății comerciale Belvedere SRL Botoșani, în scopul organizării șantierului aferent proiectului Îmbunătățirea produsului turistic prin extinderea și modernizarea hotelului Belvedere, contrar unei hotărâri a Consiliului Local Botoșani emise în luna mai 2008, care prevedea că hotelul și parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat.

„Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani afectați de desființarea unei căi de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu și cartierul Maxim Gorki”, se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, pe 18 aprilie 2012, Flutur a încheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comercială Belvedere SRL, pentru aceeași suprafață de teren, pe durata existenței construcției.

Procurorii au stabilit că prin acest contract au fost afectate atât interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani, cât și cele ale Liceului Ștefan Luchian al cărui teren de sport a fost micșorat cu suprafața de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale.

Cătălin Flutur a fost audiat, luni, 28 septembrie, la sediul DNA Suceava, unde a fost pus oficial sub acuzare. (ZCH NEWS)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un noul lider al Partidului Naţional Liberal este chemat la DNA. Este vorba de fostul primar al Municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, actual co-președinte al PNL Botoșani, relatează stiripesurse.ro. Audierea sa vine la doar câteva zile după perchezițiile DNA Suceava la sediul județean al PNL și la Consiliul Județean Botoșani. La intrarea în sediul DNA aceasta spus jurnaliștilor că nu are nici o emoție. El este suspectat de fapte de corupţie. Cătălin Flutur este vărul senatorului Gheorghe Flutur, secretar general al fostului PDL, actual co-secretar general al PNL. (ZCH NEWS)

Articolul precedentExpoziţie inedită la Muzeul de Istorie Piatra Neamţ: „Evoluţia speciei umane”
Articolul următorEra să rămână fără degete, din cauza drujbei!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.