Liceul „Vasile Conta” din Târgu-Neamţ recomandă colectarea selectivă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn urma unei întâlniri de anul trecut, între mai mulţi directori de şcoli din oraşul de pe malul Ozanei şi conducerea Rossal zona 3 Târgu-Neamţ, conducerea liceului „Vasile Conta” a demarat un proiect în premieră în instituţiile de învăţământ din zonă. Este vorba despre achiziţionarea şi amplasarea pe holurile liceului a unor pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului. Practic, liceul Conta este singura instituţie de învăţământ din Târgu-Neamţ, care deţine astfel de pubele pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Liceul „Vasile Conta” din Târgu-Neamţ recomandă colectarea selectivă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAm început acest proiect de aproximativ două săptămâni. Acest proiect l-am demarat în urma unei întâlniri de anul trecut de la primărie, unde mai mulţi directori de şcoli au discutat cu cei din conducerea Rossal, pentru ca şcolile să se implice direct în educaţia elevilor în ceea ce priveşte colectarea selectivă.  Primul pas a fost să scoatem coşurile de gunoi din sălile de clasă, pentru a elimina mirosul. Şi nici nu era estetic şi nici igienic. Astfel, am achiziţionat din fonduri proprii pubele pentru colectarea selectivă şi le-am amplasat pe fiecare hol, parter şi etaje, între uşile de la toalete.  Elevii de la clasele gimnaziale sunt mai conştiincioşi, faţă de elevii de la liceu. Scopul acestui proiect este unul ecologic şi de a educa copiii să colecteze selectiv. La sugestia conducerii societăţii Rossal zona 3 Târgu-Neamţ am demarat acest proiect”, ne-a declarat prof. Karina Cojocariu, directorul liceului „Vasile Conta”.

Câteva cuvinte de apreciere despre demararea acestui proiect ne-a spus şi domnul Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu-Neamţ: „Nu pot decât să apreciez iniţiativa conducerea liceului Vasile Conta, dar în acelaşi timp îmi doresc ca această iniţiativă să fie preluată şi de alte instituţii de învăţământ din oraşul Târgu-Neamţ şi din cele 17 comune în care noi ne desfăşurăm activitatea. M-aş bucura mult ca acei copii care au învăţat la şcoală colectarea selectivă ar fi şi nişte promotori în familiile lor, să propage această iniţiativă şi celor mari. Ne dorim ca la nivelul zonei 3 să avem o creştere semnificativă a cantităţii de gunoi selectat. Procentul de gunoi colectat selectiv reprezintă din punctul meu de vedere şi un grad de civilizaţie a zonei”.

Articolul precedentBătrână imobilizată la pat decedată într-un incendiu
Articolul următorRoman Value Center și Hipermarket Carrefour deschise oficial pentru romașcani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.