Etapa județeană a Olimpiadei de discipline Socio-Umane s-a desfășurat ieri, 29 februarie, la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț și la Colegiul Național „Roman Vodă” Roman.

La disciplina logică, argumentare și comunicare au participat 41 de liceeni din tot județul. Cea mai mare notă a fost obținută de Matei Niunin, în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică, pregătit de prof. Ionuț Ciurlea, notă ce-i permite calificarea la etapa națională. La sociologie au participat nouă elevi și s-au calificat la națională Cristina Elena Mertic-Mucenicu, în clasa a XII-a la Liceul „Carol I” Bicaz, pregătită de prof. Suzana Hrap  și eleva Iasmina Mardare, în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, pregătită de prof. Ioan Mancaș. La economie au fost șapte liceeni participanți și s-a calificat la etapa națională Maria Moroșanu, în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, pregătită de prof. Daniela Neamțu.

Elevii calificați la naționala de filosofie sunt Claudia Ionaș, în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, pregătită de prof. Lidia Obreja și Francis Gabriel Lulea, în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică, pregătit de prof. Ionuț Ciurlea. La disciplina psihologie au participat 18 elevi și s-au calificat Stejara Cristiana Olaru, din clasa a X-a și Corina Elena Zaharia, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, pregătite de prof. Elena Bogos.

Mâine, 2 martie, elevii nemulțumiți de note pot face contestații, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în ziua de 3 martie. Ulterior, după ce Ministerul Educației stabilește ierarhia națională, este posibil ca și alți liceeni din județul Neamț să promoveze la etapa națională, în funcție de notele obținute. Pentru acest an sunt prevăzute 23 de locuri suplimentare pe fiecare disciplină de liceu, pe care se pot califica elevi cu note de până la 8,50. (C.I.)

Articolul precedentMesaj de Mărțișor de la primarul Dragoș Chitic
Articolul următorFOTO: Accident cu trei persoane implicate, coliziune între două mașini