bacalaureat 2014 hogasRezultatele de la bacalaureatul din acest an, sesiunea iunie-iulie, au scos la iveală faptul că, în 8 licee din județele Moldovei, niciun absolvent nu a trecut de probele acestui test de maturitate. În consecință, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că se ia în considerare desființarea acestor unităti școlare, dar numai în cazul unei analize pe fiecare liceu în parte. Mai mult, și numărul mediu, la nivel național, al candidaților raportat la numărul de licee pare să nu justifice existența acestor școli.

Trebuie analizat cazul fiecăreia dintre aceste școli în parte, atât în ceea ce privește implicațiile la nivel de educație, cât și la nivel social. I-am rugat pe colegii de la juridic să analizeze această opțiune, pentru că trebuie să analizăm la nivel juridic, social și de calitate a educației“, a declarat pentru hotnews.ro, ministrul Cîmpeanu.

JudetulBacău:Colegiul ”Constantin Brâncoveanu” şi Grupul Şcolar Târgu Ocna.

Județul Botoșani: Liceul Tehnologic de Cooperatie Botosani.

Județul Iași: Liceul Tehnologic Lespezi; Liceul Tehnologic Tătăruși.

Județul Neamț: Liceul Tehnologic Oglinzi, Comuna Răucești.

Județul Suceava: Liceul Tehnologic “Vasile Deac” Vatra Dornei.

Județul Vaslui: Liceul Tehnologic “Petru Rareș”, Sat Vetrișoaia.

Inspectorii școlari au precizat că vor monitoriza liceele cu rezultate slabe la bacalaureat, iar după sesiunea din toamnă, vor cere directorilor școlilor planuri de remediere a situațiilor negative. (M. TEODOROF)

Articolul precedent25 de cluburi înscrise în Liga a II-a. Printre ele şi Ceahlăul!
Articolul următorAlcool + două roți = moarte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.