0:00

”Libertate” în avanpremieră la Piatra Neamț. Iulian Postelnicu și Emanuel Becheru în distribuție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActor al Teatrului Tineretului Piatra Neamț, Emanuel Becheru (foto) dar și îndrăgitul Iulian Postelnicu, mai cunoscut publicului pietrean din pelicula „Oameni de treabă”, vor putea fi urmăriți într-o nouă distribuție.

 

Filmul ”Libertate”, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea o dublă proiecție specială la Piatra ”Libertate” în avanpremieră la Piatra Neamț. Iulian Postelnicu și Emanuel Becheru în distribuție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNeamț miercuri, 20 septembrie, la Cinema Mon Amour și la Cinema City. Cinefilii pietreni vor avea ocazia să discute cu echipa acestui film, urmând ca la Piatra Neamț să fie prezenți regizorul Tudor Giurgiu (foto) și actorii Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Cristian Popa și Emanuel Becheru.

”Libertate” este un film inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989. În haosul și panica generate de protestele mulţimii împotriva autorităţilor, o unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă ”Libertate” în avanpremieră la Piatra Neamț. Iulian Postelnicu și Emanuel Becheru în distribuție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiîntre soldaţi, miliţieni, securiști și civili. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai momentului: Alex Calangiu (foto), Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ionuț Caras, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Mirela Oprișor, Leonid Doni, Marius Manole, Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ștefănescu și Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Biletele pot fi procurate online https://bit.ly/caravana-libertate, potrivit responsabilului de comunicare Ioan Maxim din partea TIFF 2023.

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci în Ungaria, la Festivalul Internațional de Film Transilvania și se află în competiția oficială a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).

Din 6 octombrie, filmul va fi distribuit în cinematografele din toată țara.

Aici poate fi vizionat trailerul filmului „Libertate” .

C.I.

Articolul precedentAccident în Neamț cu două victime: un vasluian s-a izbit cu mașina de un copac
Articolul următorDispoziție privind interzicerea desfacerii și comercializării băuturilor alcoolice în zona stadionului „Ceahlăul”