0:00

Liberalii pietreni vor să schimbe AGA la Locativ Serv, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGrupul consilierilor locali ai PNL Piatra Neamț testează terenul luni, 6 martie, în ședință extraordinară,  dacă se pot baza pe o nouă majoritate în consiliu alături de PMP. Pretextul îl reprezintă schimbarea consilierilor Claudia Moroiu (PSD) și Cătălin Misăilă (ALDE), membri în AGA de la Locativ Serv SRL, acuzați că nu au informat plenul Consiliului Local despre așa zise ilegalități ale Consiliului de Adminstrație.

Romel Bîrjoveanu, liderul gupului PNL a precizat pentru Mesagerul de Neamț, pașnic și precaut, că această propunere de schimbare a membrilor AGA este valabilă doar pentru Locativ Serv, nu și pentru celelalte societăți ale Consiliului Local. ”Am convocat o ședință extraordinară pentru că am considerat că la Locativ Serv este o situație extraordinară. Din informațiile noastre acolo s-au întâmplat niște acte ilegale. Noi considerăm că interesele municipiului Piatra Neamț nu sunt bine reprezentate de cei doi membri care sunt acum în AGA. S-au tolerat niște ilegalități pe care Consiliul de Administrație le-a făcut. Nu ascund faptul că mai mulți angajați ai Locativ Serv, după program, au venit în audiență la noi și ne-au povestit neregulile care se petrec acolo. Corect ar fi fost ca doamna Moroiu și domnul Misăilă să informeze și restul consilierilor despre ce s-a întâmplă la acestă societate. În privința viitorilor membri AGA, vom face propuneri deschise în timpul ședinței”.

Fiind ședință extraordinară, deocamdată nu există o expunere de motive publicată. Din câte am aflat, acuza adusă Consiliului de Adminsitrație este că prin act adițional, a prelungit în mod nelegal contractul de mandat al directorului general cu 4 ani, încălcând, spun inițiatorii proiectului, OUG 109/2011, art. 64, care prevede foarte clar că directorul interimar are un mandat de 4 luni cu posibilitatea prelungirii acestuia pentru motive temeinice până la 6 luni.

Luni vom putea vedea dacă liberalii își vor asuma singuri reprezentarea în AGA de la Locativ Serv sau vor încerca să-i folosească pe post de loser naivi pe cei din PMP pentru a-i alipi definitiv de interesele PNL și a le rupe orice posibilitate de negociere cu PSD-ul. Evident, mai trebuie așteptată și reacția PSD-ului, mai ales că votul, dacă se va ajunge la vot, va fi unul secret, cu toate măsurile anunțate de control și supraveghere. (V.B.)

Articolul precedentEXCLUSIV Comuna Agapia nu mai are primar
Articolul următorGALERIE FOTO Incendiu la Blocul Turn Unic din Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. As dori sa-l intreb pe consilierul local Barjoveanu Romel de ce ascundeti raportul de audit facut la Locativserv si daca este legal ca tatal secretarului municipiului sa fie angajat la Locativserv si sa nu vina la serviciu, daca se tot vorbeste de ilegalitati?! Sau, de ce nu spun liberalii cum sunt instigati de primar sa nu voteze actualizarea spatiului de la Loacatiserv, atata timp cat au fost 3 proiecte si toate respinse?!! Va spun eu ca daca ar veni un penelist director la Locativserv, dintr-o data totul ar deveni legal!! Romel administratia locala este o palarie prea mare pt un consilier de teapa ta care nu poate intelege de ce si cum se pot face inginerii financiare cu 20 de miliarde de lei insolvabili! Anumite chestiuni te depasesc in totalitate, deoarece voi va rezumati doar la discutii si barfe mici, interesul vostru fiind acela de a va vedea pe functiile chee in vederea insusirii de foloase necuvenite! In cazul unei anchete la D.N.A veti spune ca nu stiti nimic sau nu ati auzit nimic!!!

Comentariile sunt închise.