mugurel cozmanciuc

Scandalul din PNL Neamț pare să-și fi găsit o primă rezolvare suficient de mulțumitoare pentru toată lumea. Eugen Țapu își vede încununate de succes eforturile coordonate pentru demiterea lui Ursărescu, conducerea centrală a scăpat de o decizie radicală, deoarece Ursărescu și-a dat demisia singur, iar acesta este mulțumit că a scăpat de răspunderea unui partid care ar fi avut de dus o bătălie electorală grea, în care i se preconizează o înfrângere de proporții. Iar în acest moment are drumul deschis, împreună cu adepții săi, spre partidul dlui. Tăriceanu, unde merge și pe promisiunea că va rămâne cu deconcentratele câștigate deja de pe vremea când Ursărescu și Arsene mergeau mână-n mână în campanie. Lucrurile par să se fi aranjat de minune în Neamț. Eugen Țapu nu-și permite să supere PDL-ul și PSD-ul, iar Ursărescu și câți îl vor urma vor merge în alianță cu PSD-ul la guvernare.

Ursărescu: „E anormal să rămân în PNL!”

Imediat după ce și-a depus demisia din PNL, chiar în timp ce Biroul politic Executiv național se întrunea pentru a discuta și cazul de la Neamț, Dorinel Ursărescu a declarat: ”Dl. Ludovic Orban a vrut să scape de mine, la fel ca în 2009. Când preia de facto conducerea partidului, se împiedică de mine, are o problemă cu mine. El își face calculele și pregătirile pentru alegerile viitoare, nu cele prezidențiale din acest an, și are nevoie de oameni lui la Neamț”. Fostul președinte al PNL Neamț n-a mai așteptat numirea succesorului său interimar și a părăsit sala de ședințe. El a mărturisit că decizia privind demisia era luată deja de câteva zile. Despre planurile sale de viitor a mărturisit: „E anormal să rămân în partid, la cum am fost tratat după atâția ani de muncă și rezultate în condiții ostile”.

UrsarescuDorinel

Din tot mai multe direcții am primit confirmări că el se va îndrepta spre formaţiunea dlui. Tăriceanu, Partidul Liberal Reformator.

Mugur Cozmanciuc, omul lui Fenechiu

În locul lui Ursărescu, pentru președinte cu titlu interimar, conducerea centrală a apelat la un stranier, un deputat de Iași, care are în CV o alăturare directă cu Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat la închisoare, și fost lider de necontestat al liberalilor ieșeni. Mugur Cozmanciuc a fost Director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, secretar de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar pe plan politic vicepreședinte al PNL Iași.

Presa ieșeană a vorbit despre posibila trădare a acestuia, în momentul când Relu Fenechiu avea probleme grave cu justiția. Dacă vorbim despre apropierea de Fenechiu, nu putem uita nici amănuntul că soția sa a ajuns șefa Corpului de Control în Ministerul Transporturilor, condus de același Relu Fenechiu.

”Am preluat organizația la propunerea dlui. președinte Klaus Iohannis și a dlui. secretar general Marian Petrache, care, în urma unei analize făcute pe baza rezultatelor la alegerile europarlamentare, mi-au spus că este nevoie de o persoană din exteriorul organizației locale, dar care să fie și din Moldova. Mesajul meu este unul singur, de bun simț și constructiv, îmi doresc să se poată asigura echilibrul respectării membrilor PNL la nivelul conducerii județene și naționale, legitimitatea tuturor membrilor în acțiunile pe care le întreprind din punct de vedere politic. Pornesc pe acest drum cu deschidere către toți cei care vor să facă politică liberală, cu sinceritate și onestitate, pentru ai reprezenta în forurile de conducere de la București, dar și în mijlocul organizației locale”. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentInterviu cu profesorul Gheorghe Bunghez
Articolul următorIn memorian Corneliu Dan Borcia / Izgonirea în uitare