reclama autocenter

angajari stat

Guvernul a ajuns la concluzia că măsura de blocare a posturilor în sistemul bugetar nu mai poate fi menținută și că trebuie renunțat la ea foarte repede. Pusă în practică în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internațional, ea permitea angajarea unui singur funcționar la șapte posturi vacante. Excepție de la regulă făceau funcțiile de conducere, înalții funcționari și administrațiile subdimensionate.
Schimbarea de poziție în această problemă a fost anunțată de dl premier Victor Ponta: “Săptămâna viitoare o să adoptăm ordonanța prin care desființăm toate posturile neocupate și introducem posibilitatea de angajare 1 la 1. Acum este 1 la 7 din cauza creșterii de personal. Deci, practic, de săptămâna viitoare, la fiecare post eliberat se poate angaja o nouă persoană, în primul rând în sănătate și educație, dar și pentru poliție vom face același lucru”.
Faptul că educația și sistemul medical au fost puse în prim-plan de primul ministru este un semn asupra țintei directe pe care această ordonanță o are. Dar această măsură trebuie coroborată cu altele, care să țină de regimul de salarizare a personalului din aceste domenii. Degeaba se dă drumul la angajare la medici, dacă aceștia sunt plătiți tot cu 300 de euro pe lună. În Neamț, va fi interesant de văzut ce se va întâmpla cu schemele de personal unde erau zeci, chiar sute de posturi blocate și care acum ar trebui să dispară. Odată cu ele vor dispărea și anumite compartimente, posturi de șefi, etc.
Este, de asemenea, interesant de văzut cum această măsură se va încadra într-un alt obiectiv al Guvernului și anume asigurarea flexibilității aparatului de stat. Chiar domnul Ponta puncta miercuri, în ședința de Guvern, că din toamnă urmează să se facă restructurări, pentru că aparatul de stat este “sclerozat” și nu se poate lucra “cu aceiași oameni care nu fac nimic”.

Articolul precedentÎntâlnirea promoţiei de învăţători 1953
Articolul următorUngureanu dă probe de joc la Ceahlăul