0:00

“Let’s Do It, Romania!”: Sute de birouri și calculatoare pentru școlile din mediul rural, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Let’s Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu a lansat, marţi, 10 ianuarie, prima ediție a proiectului „Let’s Be ECO!”.

Este vorba de o competiție dedicată unităților de învățământ din mediul rural, miza fizică fiind peste 280 birouri și aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri. Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri.

„Competiția din cadrul proiectului «Let’s Be ECO!» se va desfășura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017. Școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa [email protected], până la data de 27 ianuarie 2017. Înscrierea  se realizează prin completarea unei scrisori de motivaţie și a unui formular de înscriere, pe care le vor trimite unitățile de învățământ”, se precizează pe site-ul organizatorilor.

Activitățile proiectului „Let’s Be ECO!” se vor desfășura în următoarele etape:

  • Înscrierea în concurs are loc între 10 ianuarie și 27 ianuarie 2017. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere și a unei scrisori de motivație, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de învățământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs.
  • Atelierele de reutilizare creativă și creație – se desfășoară începând cu 15 ianuarie și se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email [email protected].

„Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Națională de Mediu este lăudabilă și este un model de preocupare a unei instituții publice pentru protejarea mediului și combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini și educația în mediul rural”, a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager la „Let`s Do It, Romania!”.

Regulamentul competiţiei (pdf):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2017/01/lets-be-eco-regulament.pdf

Detalii AICI şi AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentDumitru Bezem – „Spectacolul imaginii”, pe simezele Bibliotecii „Kirileanu”
Articolul următorBiblioteca Bicaz, manifestare dedicată poetului Mihai Eminescu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.