reclama autocenter

 mediu curat

Luni, 26 august 2013, s-a dat startul primei etape a campaniei “Let’s Do It Romania”, campanie organizată în Neamț, în acest an, de Asociația “Sens Civic” Piatra Neamț, în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț și cu Prefectura Neamț. ”Susţinem efortul voluntarilor din cadrul Asociaţiei «Sens Civic» şi ne bucurăm să ne alăturăm cu specialiştii instituţiei noastre, care se ocupa de un proiect mai amplu de management al colectării selective a deşeurilor. Pe 28 septembrie, mă voi implica şi personal alături de prieteni, rude, salariaţi şi colegi de partid, pentru a da un exemplu de implicare şi conştientizare asupra necesităţii de colectare selectivă a deşeurilor şi de păstrare a unui mediu curat şi sănătos”, a declarat Emilia Arcan, vicepreşedinte al CJ Neamţ.

Asociaţia “Sens Civic” este la a doua participare din cele trei ediţiii de “Let’s do it Romania” şi la prima pe care o coodonează la nivelul judeţului Neamţ. Au răspuns pozitiv acestei iniţiative, până acum, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Direcţia Silvică, Brantner, Inspectoratul Şcolar, Apele Române Neamţ, Primăria Piatra Neamţ şi societăţile consiliului local, iar prin demersurile făcute împreună cu Prefectura Neamț sunt aşteptate confirmări de participare de la primăriile din judeţ precum şi de la celelalte instituţii.

“Let’s do it Romania” presupune implicarea tuturor echipelor județene de voluntari, în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele  naturale. În lunile august şi septembrie, voluntarii vor crea împreună “Harta Deșeurilor” din România, o hartă în format electronic, actualizată în timp real, care poate fi accesată și prin intermediul aplicațiilor mobile. ”Operaţiunea de cartare presupune deplasarea voluntarilor pe teren și identificarea mormanelor de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizând toate detaliile din fișa de morman. Toţi cei care vor să contribuie la realizarea «Hărţii Deşeurilor» pot încărca mormanele de gunoi identificate în afara oraşelor, accesând aplicația proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secţiunea Adaugă gunoi. Mormanele  identificate cu ajutorul acestor aplicații ajung direct pe app.letsdoitromania.ro și vor fi curăţate de voluntari pe 28  septembrie,  «Ziua de Curăţenie Naţională» în 2013”,  a declarat Gabriel Cojocariu coordonator judeţean al proiectului “Let’s  Do  It,  Romania”.

După succesul primelor 3 ediții (2010, 2011 și 2012), la care au participat peste 650.000 de voluntari, care au reușit să strângă peste 1,6  milioane de  saci de deșeuri, “Ziua de Curățenie Națională” din România a devenit deja o tradiție, care unește românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorități, companii, ONG-uri, reprezentanți media, persoane publice și voluntari, pentru a face curățenie în toată  țara, într-o singură  zi. Anul acesta, “Ziua de Curățenie Națională” este 28 septembrie. (I. CĂLIN)

Articolul precedentStranierii, mai săraci şi mai civilizați
Articolul următorUnic cu gândul la Europa