0:00

Leoreanu şi echipa, de la PDL spre independenţă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Dl. Drăgan ne respectă opțiunea, chiar dacă nu se bucură de ea”
* interviu cu primarul municipiului Roman

 Zece consilieri locali PDL, în frunte cu primarul Laurențiu Leoreanu, au semnat, ieri, 16 octombrie, demisia din formațiune și declararea ca independenți. Consiliul Local Roman a devenit majoritar independent: 13 aleşi având acest statut. Restul consilierilor romaşcani sunt de la UNPR (3 – inclusiv viceprimarul Micu), PSD (4) și un liberal. “Suntem membri ai PDL încă de la înființare și am rămas consecvenți până când, săptămâna trecută, Tribunalul București a anunțat fuziunea dintre PNL și PDL, fuziune care se va materializa într-un nou partid ce va purta numele PNL, iar PDL ca și sintagmă va fi radiat din lista partidelor politice. De la aprinderea și până la stingerea luminii, nu am marșat la traseism politic, nu am plecat spre alte partide, dar în momentul în care PDL și-a anunțat sfârșitul în structură și ca denumire, am luat decizia de a ne declara independența. Toți cei 10 colegi din PDL din CL Roman sunt independenți. Această opțiune am depus-o, așa cum cere legea, personal secretarului municipiului. Dacă nu am fi făcut opțiunea, am fi devenit de săptămâna viitoare membri ai PNL. Respectăm orice formațiune politică, dar am luat decizia de a deveni independenți. Prin această decizie, ne-am păstrat majoritatea în CL și viceprimarul, astfel încât să nu avem alte presiuni ulterioare din partea forțelor politice de a schimba structura”.

De ce ați așteptat până în ultima zi pentru a lua decizia?

– A venit și această decizie de la Tribunal pentru fuziunea PNL și PDL sub sigla PNL. Ca să fim corecți, ne-am gândit până în ultima zi cum să facem, cum e mai bine pentru noi și cum e mai bine pentru oraș. Dacă unii colegi ar fi primit anumite dispoziții pe linie de partid și nu le-ar fi respectat, le-ar fi fost retras sprijinul politic și pierdeau funcția de consilier. Echipa a venit cu o listă de proiecte și este corect să se achite de acest mandat, de angajamentele față de Roman.

Spuneați în urmă cu scurt timp că veți lua o decizie politică atunci când Romanul va primi 50 de miliarde de lei vechi și le-a primit acum două zile, chiar mai mult. Există vreo legătură între acest sprijin financiar și decizia de astăzi?

– Nicio legătură. Nu m-am gândit la acest lucru, dar am primit un semnal de bună credință și nu a fost condiționat sub nicio formă. Dacă era, am fi trecut la o formațiune politică. Cineva s-a gândit că Romanul are nevoie de 50 miliarde și 30 de miliarde au fost deja alocate în buget și este important.

Ați anunțat decizia dvs conducerii PDL Neamț și care a fost reacția acesteia?

– L-am sunat, l-am informat pe dl. Drăgan, președintele PDL Neamț. Mi-a spus că-mi mulțumește că l-am informat și că sunt printre puținii sau chiar singurul care am făcut asta. I-am explicat, era firesc să-l informăm. Sigur că ne-am transmis cele bune și mi-a spus că oamenii rămân oameni în continuare. Ne respectă opțiunea, chiar dacă nu se bucură de ea. Dacă am candidat pe listele PDL, cum e mai corect să facem când partidul nu mai este? Să fim independenți sau să devenim automat membrii altui partid?

Cu dl. primar Gheorghe Ștefan ați mers umăr la umăr, pe dumnealui l-ați anunțat de decizie?

– N-am reușit să vorbesc cu domnia sa. L-am sunat, n-am reușit să vorbim și i-am transmis un mesaj.

Dar l-ați sfătui să vă urmeze exemplul?

– Eu nu pot să sfătuiesc pe nimeni. Vreau să spun că greu m-am sfătuit și pe mine, iar decizia am luat-o împreună cu echipa. Nu am luat decizia în urma unei întâlniri, ci au fost “n” întâlniri unde am dezbătut variantele. Nu a fost decizia unei persoane, ci a unei echipe.

Aveți o viziune pe termen lung, cât credeți că va dura această independență a dvs și echipei?

– Până când voi simți că interesul Romanului și al romașcanilor ar putea fi influențat pozitiv de o schimbare de atitudine. Nu avem pe termen scurt nicio gândire de a ne schimba opțiunea. În niciun caz pe 1 ianuarie 2015. Probabil în vara anului viitor și vă explic de ce. Mulți mi-au spus să merg independent în alegeri, dar eu am lucrat întotdeauna în echipă. Un lider trebuie să fie vector, dar un vector fără valoare absolut se numește vector nul. Ai nevoie de o sumă de valori care să-ți însușească proiectele, cu care să le dezbați, ale căror idei să le așezi într-o matrice care să fie rezultatul unui lucru în echipă. Va trebui să luăm o decizie care să se poată materializa într-un grup politic în viitorul CL.

A consemnat Claudia MATEI

Articolul precedentPupat toți Piața… Centrală
Articolul următorÎnvățământul nemțean, la ora bilanțului pe 2013-2014

1 COMENTARIU

  1. Pana la urma si primarul joaca cum canta tanti Nuti .Astia de la PDL ,Roman , nu stiu cu cine joaca , is cu tanti Nuti , is cu Iohannis , is cu Ponta.

Comentariile sunt închise.