pietricica turism

laurentiu leoreanu

Primarul Laurențiu Leoreanu, membru PDL și simpatizant al Mişcării Populare, a comentat decizia președintelui PMP Roman, Gabriel Antoniu de a-și da demisia din Mișcarea Populară. În opinia edilului, mișcarea “ar putea fi o strategie”, dar spune că nu a discutat cu fostul președinte PMP. Ba, ultima discuție ar fi avut loc în campania pentru europarlamentare, unde primarul spune că Antoniu nu era un bun organizator. În același timp, unul din motivele invocate de Antoniu la predarea mandatului a fost acela că a fost “privit de unii” ca un necunoscător în ale politicii.

gabriel antoniu pmp2

Eu cu dânsul nu m-am mai văzut de la campania electorală. Motivații se găsesc pentru demisie. Întotdeauna e de vină celălalt. Trebuie să ai putere să spui: am greșit eu. Să nu fie o strategie, așa mă gândesc, să fie un recul care să pregăteacă un nou salt. Mie mi se pare o strategie, dar să nu spuneți că sunt oracolul de la Roman, dar cred că e o strategie pentru pregătirea unei noi mișcări. E decizia fiecăruia, o respect. Pe de altă parte, când intri într-o campanie trebuie să știi și organizare. Tu vii cu 13 oameni pentru a ocupa 43 de locuri în secțiile de votare… Eu nu-l critic. Îl respect, nu am nicio problemă, nu m-a deranjat, nu l-am deranjat, dar și politica presupune o anumită cunoaștere. Politica lasă și gust amar”, a mai spus primarul Leoreanu.

Vizavi de alipirea PNL cu PDL, dacă îi este pe plac, primarul a răspuns: „Contează ce-mi place mie? Contează decizia oficialilor și cum percep cetățenii”.

Laurențiu Leoreanu spune că urmărește viața politică, dar fără implicare. “Eu mă ocup de administrație. Politicul e un rău necesar, trebuie asumat, dar făcut cât mai bine”. Despre o eventuală candidatură a deputatului Elena Udrea (PMP) la președinție și implicarea edilul romașcan în a o ajuta, ca la ultimele două ture de alegeri, primarul a spus că se va gândi la momentul oportun ce decizie să ia. (C. MATEI)