reclama autocenter

Cercetările în dosarul de corupție în care este implicat șeful Ocolului Silvic Pipirig au ajuns și la Ocolul Silvic Roman. Un administrator de firmă din domeniul exploatării forestiere este acuzat că a mituit cu lemne un inginer silvic de la Roman pentru ca acesta să-i dea aviz fals de exploatare.

Ca urmare a activităților efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Gnerale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus, la data de 10 iunie 2021, extinderea urmăririi penale față de doi suspecți, un administrator al unei societăți comerciale cu specific în domeniul exploatării lemnului), pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, complicitate la fals intelectual și uz de fals și, respectiv, un inginer din cadrul Ocolului Silvic Roman, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fals intelectual și uz de fals, potrivit unui comunicat de astăzi, 22 iunie, al Serviciului Anticorupție Neamț. „În ordonanța procurorului s-a reținut faptul că angajatul silvic a primit de la primul suspect o cantitate de material lemnos în legătură cu îndatoririle de serviciu, fiind întocmite în fals și utilizate documente în legătură cu exploatarea unei suprafețe acoperite de vegetație forestieră”, arată anchetatorii.

Despre corupția de la Pipirig puteți citi mai multe aici .

SJA Neamț mai precizează astăzi că în aceeași cauză, la data de 13 mai 2021, polițiștii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, cu sprijinul altor șapte servicii județene anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în executare 9 mandate de percheziție, dintre care unul la sediul Ocolului Silvic Roman și la domiciliile a 8 suspecți, dintre care doi funcționari publici și șase persoane fără calitate specială, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Silvic, infracțiuni de corupție și de fals.

Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Suceava, iar la efectuarea perchezițiilor s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

C.I.

Articolul precedentAnunț privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamț în ședință ordinară
Articolul următorAccident la Poiana Teiului