0:00

Lemn și mașini confiscate, amenzi de 10.000 lei pentru transport ilegal de lemn, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Foto generic

O firmă din Bicaz Chei are dosar penal pentru transport ilegal de material lemnos şi fals informatic, după o acţiune a poliţiştilor IPJ Neamţ şi Secţiei Rurale Borleşti, care aveau informaţii despre anumite nereguli  şi au urmărit cursul lemnului. Acţiunea a avut loc luni, 28 iunie, iar ansamblul de vehicule al firmei respective, care transporta o cantitate de 36, 50 mc de lemn, i-a „condus” pe poliţişti până la sediul societăţii.

„Urmează a se dispune ridicarea în vederea confiscării a ansamblului de vehicule în valoare de aproximativ 60.000 euro și volumului de 36,50 mc lemn rotund brad în valoare de 21.500 lei”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ

Ieri, 30 iunie, echipe mixte formate din polițiști ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț, polițiști din cadrul Poliției orașului Bicaz şi reprezentanți ai Ocolului Silvic Bicaz au desfășurat o acțiune operativă la două depozite de material lemnos, din Bicaz.

„Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea valorică a cantității de aproximativ 10 m.c. material lemnos, în valoare totală de aproximativ 2.100 lei”, a conchis subinspector Ramona Ciofu.

Angela Croitoru

Articolul precedentÎncep plăţile la ajutorul de 700 de lei pentru pensionari
Articolul următorBac 2022. Neamț – pe locul 3 la promovabilitate și împarte cu Vaslui ultimul loc cu doar 3 medii de 10 în zona Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.