C. Constantin, de 43 ani, din Pângarați, care transporta cantitatea de 14,42 mc lemn de foc, a fost tras pe dreapta, joi, 6 ianuarie, de polițiștii din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Borleşti. Șoferul autoutilitarei în care erau cărate lemnele nu a prezentat documente de însoţire a materialului lemnos, fapt pentru care s-a luat măsura confiscării şi predării acestuia în custodia Ocolului Silvic Tazlău.

Potrivit polițiștilor, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor art. 19, respectiv “transportul materialelor lemnoase fără avizele de însoţire ori fără documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare” din Legea 171/2010. (M.T.)

Articolul precedent„De îndată” pentru un proiect european
Articolul următor„Colectă” de contravenționale

2 COMENTARII

 1. Stimati investigatori de la Ceahlaul , aceasta este o mica gainarie.
  De ce nu investigati , miile de hectare de padure taiate la ras , si retrocedarile frauduloase comise de Comisiile Locale de pe Valea Muntelui in cirdasie cu Comisia Judeteana si ITRSV Suceava ?
  Sint sute de cetateni care nici acuma nu stiu ca sa facut retrocedari fictive in numele lor !
  Din aceasta cauza Prefectura Neamt nu respectat Legea 18/1991, a carui aplicabilitate nu are nici un fel de restrictii , si sa elibereze Titlurile de Propietate , cetatenilor care au Dosarele de retrocedare validate de catre Comisia Judeteana de Fond Funciar.
  Si aceasta pentru a nu se descoperi marele jaf si hotie !
  Desigur sute de cetateni habar nu au ca sint victimele Retrocedarilor frauduloase si a Mafiei lemnului , fiindca sa intocmit fara stirea lor , in fals Dosare fictive de retrocedare , si li sau furat drepturile ce li se cuveneau de drept !
  Actuala Conucere a Judetului Neamt este in complicitate cu fosta Conducere , fiindca desi au fost sesizati , in loc sa ia masurile legale ce se impun , dumnealor musamalizeaza prin tot felul de tertipuri juridice care in realitate sfideaza Legile Romaniei , care sint in vigoare .
  DNA ar trebui sa se autosesizeze , sa se implice in aceasta speta , musamalizata de catre autoritatile locale de ani de zile , si sa scoata adevarul la lumina , pentru a se face in sfirsit dreptate cetatenilor jefuiti de catre autoritatile locale in cirdasie cu ITRSV Suceava.

 2. @teo. dar itsv, directia silvica si dna sunt in cardasie. cum poti sa spui asa ceva despre acesti “sfintisori”?! ma scuzati, era sa uit de cei din serviciile speciale, care papa si gura lor ceva! papa bani, ca doar nu mananca scoarta de copac precum cei din COREEA DE NORD!!! saracii nostri bogati, din lemn isi vor face cosciugul si de aceea iubesc ei padurile!!

Comments are closed.