ccr-02Curtea Constituțională a României (CCR) a decis vineri, 16 decembrie, că legea privind eliminarea unor taxe și tarife este constituțională şi a respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis, se precizează într-un comuncat de presă al CCR.

„Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că Legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative este constituțională, în raport de criticile formulate. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României”, potrivit comunicatului citat.

liviu-dragnea-nou„Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale privind eliminarea celor 102 taxe este o nouă dovadă că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional. Cei care au atacat aceste legi bune au avut doar o miză electorală. Au crezut că, dacă blochează cele două legi, PSD va pierde voturi în alegeri. A fost însă un calcul greşit, iar totul s-a întors împotriva lor. Sper ca preşedintele Iohannis să accepte rezultatul şi să promulge cât mai repede cele două legi”, a notat Liviu Dragnea pe Facebook.

iohannis-cu-steaguriPreședintele Klaus Iohannis a anunțat tot vineri că va retrimite legea în Parlament, apreciind că nu este bine să se renunţe „fără o discuţie calmă şi aşezată” la taxa radio si TV. „Voi retrimite legea în Parlament”, a spus Iohannis, care a mai precizat că rămâne ca viitorul Parlament să decidă cum se va proceda în acest caz.

Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat, pe 25 octombrie, Legea privind eliminarea a peste 100 de taxe, inclusiv taxa Radio-TV, iniţiată de Liviu Dragnea. Actul normativ, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, a fost adoptat în procedură de urgenţă în ambele camere al Parlamentului. Din rândul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDGASPC Neamţ: TÂRGUL HANDMADE – ATELIERUL LUI MOŞ CRĂCIUN
Articolul următorUn cerb a murit la Roman, după ce a mâncat ambalaje! Reacţia autorităţilor: „Va fi înlocuit!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.