„Lecţii pentru mâine” la un liceu care a avut probleme ieri, ZCH NEWS - sursa ta de informații150 de elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman au participat, miercuri, 27 ianuarie, la o activitate de informare despre efectul drogurilor şi de prevenire a consumului.

Activitatea s-a desfăşurat ca urmare a solicitării formulate de conducerea unităţii de învăţământ, care a avut, din păcate, în ultimii ani, atât elevi care consumau, cât şi elevi care vindeau droguri şi au fost anchetaţi de DIICOT.

La acţiunea care face parte din programul „Lecţii pentru mâine” au participat Nicoleta Tablan de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Neamţ şi locotenent- colonelul Marius Pascaru, din cadrul Jandarmeriei Neamţ.

„În cadrul activităţii au fost prezentate materiale filmate cu mărturii ale consumatorilor de droguri”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ. „După prezentarea materialului, elevii au primit bileţele cu diverse situaţii sau comportamente de risc cum ar fi fumatul, consumul de alcool ori consumul de droguri, situaţii care au fost discutate şi rezolvate împreună cu elevii”.

O activitate similară a avut loc pe 21 ianuarie, la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ, iar participanţii au fost elevii din clasele a XI-a şi a XII-a. (C. MIRCEA)

Articolul precedentGaşcă de minori infractori stopată de poliţişti
Articolul următorACTUALIZARE Persoana acuzată de evaziune de 4.800.000 lei a fost reţinută!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.