Proiectul-pilot „AVE – Asta Vreau Eu!” a fost derulat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț în două școli din județ. Elevii de gimnaziu de la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca și de la Școala Gimnazială „Ioan Luca” Farcașa au aflat de la inspectorii de muncă noțiuni de bază privind protecția muncii și de ce lucrătorii trebuie să poarte echipamentul individual de protecție. Copiii au asistat și la o demonstrație de acordare a primului ajutor prezentată de cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Neamț. Proiectul a avut și o parte practică, elevii având prilejul să viziteze sediul firmei partenere în acest proiect.

„În perioada februarie-noiembrie 2018, în 10 judeţe printre care şi Neamţ, s-a desfăşurat acţiunea naţională «AVE -Asta Vreau Eu!». «Cine începe de mic este mereu în siguranţă: succesul educaţiei în domeniul SSM» este un program educaţional de prevenire în mediul lucrativ şi consiliere profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial. Proiectul pilot, prin acţiunile sale, a promovat valorile securităţii şi sănătăţii în muncă, oferind elevilor din şcoala gimnazială un program educaţional destinat conştientizării elementelor de prevenire în mediul lucrativ, cât şi programe de învăţare la locurile de muncă organizate la agentul economic”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamţ.

Proiectul AVE va fi implementat din anul 2019 în toată țara şi va dezvolta o reţea complexă de parteneriate între şcoli şi companii, concretizate prin vizite ale elevilor în cadrul companiilor, vor fi organizate workshop-uri şi discuţii anuale între reprezentanţii companiilor şi elevi. Parteneriatele dintre inspectoratele teritoriale de muncă şi şcoli vor consta în organizarea de activităţi în cadrul instituţiilor şcolare, workshop-uri cu teme de securitate şi sănătate în muncă, prezentarea unor clipuri video despre prevenirea accidentelor la muncă. (C.I.)

Articolul precedentTotul despre apneea în somn
Articolul următorConcerte de colinde la Biblioteca „Kirileanu” şi CJ Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.