reclama autocenter

accident politie masuratori

* SNPPC a lansat un chestionar on-line ca să afle ce-I nemulţumeşte pe poliţişti

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a lansat un chestionar online pentru a afla direct de la lucrătorii din sistem ce-i nemulţumeşte în munca lor de zi cu zi, şi să încerce să schimbe lucrurile în bine. Deocamdată au răspuns peste 600 de persoane, însă vreo 200 au sărit peste o parte din întrebări.

“Chestionarul face parte dintr-un proiect european, iar rezultatele vor ajunge la Comisia Europeană”, ne-a declarat Neculai Isache, vicepreşedintele SNPPC. “Suntem parteneri, alături de spanioli şi polonezi, iar ideea de bază este să identificăm factorii de stress, să vedem în ce măsură influenţează activitatea poliţiştilor şi apoi să-i eliminăm, evident, având concursul Ministerului Afacerilor Interne, care poate rezolva problemele din sistem”.

Chestionarul include o gamă largă de factori de stres, începând de la felul în care sunt percepuţi poliţişti şi de la glumele care se fac pe seama lor, până la consecinţele muncii de poliţie asupra fiecăruia  (consum crescut de tutun şi cafea, poftă de mâncare excesivă sau redusă, stări de rău fizic, epuizare, incapacitatea de a rezolva simultan problemele de serviciu şi cele personale etc.)

politie chestionar

Poliţist cu ani de experienţă înainte de a deveni lider de sindicat, Neculai Isache ne-a declarat că pe el l-au stresat întotdeauna salariul prea mic, condiţiile de muncă şi teama că ar putea fi atacat de infractorii pe care trebuia să-i prindă. O parte din aceste probleme au fost rezolvate de sindicatele care au presat permanent ministerul, însă mai sunt multe lucruri de pus la punct.

“Deocamdată ne bucurăm că, de la 1 septembrie, se plătesc orele lucrate noaptea nu doar pentru cei care sunt de tură, ci şi pentru cei care merg la o cercetare la faţa locului, de exemplu”, a precizat Neculai Isache. “Şi mai avem o realizare pentru agenţii care au studii superioare şi cărora li se micşorase salariul când s-au reorganizat posturile de poliţie. Acum s-a reparat nedreptatea şi vor primi acel spor de 25 % înapoi”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBoala limbii albastre, suspiciune şi la Făurei
Articolul următorAcuş începe şcoala! Un nou an de învăţământ, aceleași metehne