leoreanu scoala 01

Ca-n fiecare an, la început de nou an școlar, primarul Laurențiu Leoreanu a fost prezent în aproape toate unitățile de învățământ din municipiu, pentru a le fi aproape elevilor, părinților, dar și cadrelor didactice, colegi cu edilul care, timp de 20 de ani, a fost profesor în liceele romașcane, dar și director al Colegiului Tehnic “Miron Costin” pentru aproape 10 ani. Primarul i-a asigurat pe toți cei prezenți la manifestările de început de an că educația este o prioritate a sa personală, deci și a administrației publice locale. “Să nu uitați niciodată că școala, această instituție fundamentală a societății, contribuie decisiv la modelarea caracterelor, la dezvoltarea capacității de a înțelege că – fără muncă, educație, perseverență și bună credință – nu poate fi împlinit nici un scop în viață”, sunt cuvintele de “îmbărbătare” rostite de edil în toate unitățile de învățământ la care a fost prezent.

Primarul Leoreanu a recunoscut că, înainte de începerea noului an școlar, a fost prezent în mai multe unități de învățământ din oraș, pentru a verifica dacă acestea sunt pregătite să-i primească pe elevi. Dacă săptămâna trecută au mai existat mici probleme, rezolvate cu ajutorul echipei Primăriei Roman, pe 16 septembrie toate unitățile au îndeplinit cerințele de a le oferi copiilor condiții de studiu măcar civilizate, dacă nu chiar moderne în unitățile care, în ultimii ani, au fost modernizate în totalitate: “Din unitățile de învățământ din Roman s-au ridicat unii dintre cei mai buni specialiști ai țării. Primăria Roman vă va fi aproape pentru a vă ajuta să obțineți proiecte europene, care să vă aducă la standardul unor mijloace de învățământ cât mai ridicate”.

Primarul Leoreanu le-a mai reamintit tuturor celor care sunt legați de CN “Roman Vodă” că, în continuare, alături de președintele Consiliului Județean, va încerca găsirea unei soluții pentru reabilitarea corpului B. “Nu este puțin lucru să fii în primele 50 de citadele de învățământ liceal din țară, iar rezultatele la examenele de Bacalaureat, concursuri și olimpiade v-au clasat în elita învățământului românesc. Preocuparea noastră față de CNRV trebuie să rămână accentuată. După modernizarea corpului A, ne concentrăm asupra reabilitării corpului B. Împreună cu factorii de răspundere, sperăm să obținem ultimele fonduri pentru consolidare. Mai mai vrem să construim aici o sală de sport“, a mai declarat primarul Laurențiu Leoreanu. (C. MATEI)

leoreanu scoala 02

leoreanu scoala 03

leoreanu scoala 04

Articolul precedentEPOCA DE PIATRA NEAMȚ
Articolul următorSiguranța în școli, prioritate pentru polițiști şi jandarmi