pietricica turism

Laboratorul de analize al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi (şos. Bucium nr. 36) a primit, recent, acreditarea RENAR, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei sanitare.

“Prin această acreditare se certifică faptul că laboratorul și personalul ce-și desfășoară activitatea sunt competenți să efectueze determinări corespunzătoare cerințelor europene și internaționale în domeniul calității. În plus, în urma creditării RENAR, specialiştii Institutului se pot baza pe analize de calitate în diagnosticul pacienţilor internaţi. Laboratorul este dotat la cele mai înalte standarde, utilizează reactivi de calitate și respectă toate procedurile specifice până în cele mai mici detalii. În cadrul acestuia se poate efectua o gama largă de analize medicale, conform standardelor aprobate: hematologie, chimie clinică, imunologie, microbiologie, toxicologie, etc”, menţionează sursa citată.

Laboratorul Institutului „Socola” este, în acest moment, unul dintre cele mai moderne din Regiunea Nord-Est. Valoarea aparaturii aflate în dotarea laboratorului, precum şi investițiile efectuate în ultimii ani în amenajarea spațiului și în dotarea cu mobilier de specialitate se ridică la aproximativ 1.100.000 de lei.

“Acreditarea RENAR face parte dintr-un plan managerial mai amplu, pe care-l implementăm de trei ani în cadrul Institutului și care urmărește crearea centrelor de cost, fapt care presupune ca fiecare departament sau compartiment să aducă venituri unității medicale. Departamentul de imagistică, de exemplu, aduce venituri prin intermediul analizelor CT efectuate și în urma intrării în contract cu CJAS Iași. La fel se va întâmpla și cu laboratorul de analize, care se va adresa întregii populații din județul Iași și nu numai”, a declarat dr. Gabriel Oprișanu, manager al Institutului „Socola”. (ZCH NEWS; FOTO: Institutul de Psihiatrie “Socola” Iaşi)