reclama autocenter

papagalii fara bilet

Și când era să-l bat la bobi pe cumătru` cu perciuni, hop sare ăsta den mijloc și ridică o țidulă galbenă de vreme ținută la dos, da` scăpată din vreun cioc de cuc cu mărgele, că trecusă mai sub seară unu`cu girofar. Cum el nu prea știe cetirea, că toată ziua râde pân-adoarme (și-n somn mai râde, că nu s-apropie nici un țânțar de el), mi-o dă cu susu-n jos s-o cetesc. Na, și pun țidula sub ochean și ce să vad? Eheee … un prințoi (sau prințete, nu știu cum să zice), care șede la căldură în Elveția pă oarece lemneturi arse de pe la noi, o primit la vreme de seară un plocon numa` bun de pus la blazon, de vr`o câteva zăci de mii de hectăreți păduroși, supt oblăduirea unui onest fost prifect, coleg într-ale geometriei cu regla și compasele, bașca portător dă șorț (da` nu dă bucărie ca doamna Nuți dă la Cotroceni). Acuma ce-i drept, am apelat pă firu` maro, pă un șpionete de la controluri cu finanțuri și păduri umbroase, că cum că că să face așa plocon prin dosu` stănii dă partid? Da` și el haladit, începe să-mi spuie cât e nuca la piață, cum e vremea la văru` Pache den Băneasa și că nu-ș aduce aminte de bulucu` de control că o fost așa de săcret` că nici el nu mai știe unde o fost și cât era de treaz. După ce l-am beștelit că nu să cade să beie rachiu de sfeclă pe stomagu gol, m-am gândit ce tămbălău cu fluierături în dinastie ar ieși, dacă cumva hectăreții cu bucluc, dați cu ordin dă partid, ar mai fi dați la încă vreo doi de prin alte famelii împărătești pe sub sorț ori ar răsări oarece docomenturi pă surse în mijlocu` zilei. Da`, lasă că videm …

O cătarăm ieri pe doamna vice de la cejeu (săr`mâna de sus în jos!), că ne-o promis un sac cu susan sârbesc și-o găleată de apă fiartă de la șpetal, să-i fac frecție lu` cumătru, că-l doare șalele de la moale capului. Când colo, fă frecție dacă ai cu ce, pen`că doamna-i dusă! La Chișănău, zice un fonfete de prin coridoarele cejeului. Și după ce i-am dat pe supt pene un leu de bomboane, mi-o zis că-i dusă la o cumătră de dincolo de Prut, c-o văzut un goblen de plan dă biznis numa` bun pentru șpetal, când o catindat pentru o șăfie de la noi. Da` n-o fost bună pen`că n-avea măsele de aur la dosare ș-o mers îndărăt la ruși să-și puie. Acuma nu știm ce să face cu un așa goblen dă plan, că ăsta cu perciuni zice că ori cu plan ori fără, șpetalu nu să simte prea bine la organele de biznis, că nici piramidoane ne să mai găsesc, bașca se operează pă inima goală fără strop de spirt. Aș pune rămășag că doamna vice ( plecăciuni stimată doamnă !) și prezidentă de madame dă pesedeu, îi dusă după ceaiuri și planturi pentru prișnită cu oțăt turcesc dă Ghidăoani, că mare lucru nu cred să face fără madama dă peste Prut, dășteaptă foc și plăcută la vedere, mai să-ț` cadă penele, nu alta (zice ăsta den mijloc).

Da`nu știț` nimica încă! Păi să vezi c-o pus ocheanele pă mine o vraghie de sub fereasta unui cliente de al nostru, mai deceveu așa, da`cu poftă dă marafeți și plocoane porcovenești da`vegetale. Și după ce mă pupă, îmi zice la urechea internă că grangurele care dășchide fereștile e vorba să se duce în sus lângă domnu` șăf de la județ (dom` Culiță, să trăiț !), că nu să cade să steie domnu` șăf între două dame și să iesă în cărți drum de seară. Nooo. Că cică s-o vorghit la partidoi și doamna vice (sar`mâna de jur împrejur !) să duce la șpetalu`de supt pădure, că-i mai cald acolo și să face cafeli bune, bașca nici leafa nu-i dă lepădat la așe vremi dă restriști și bejenii care pe unde și sub care. Acuma am înțăles ce cată doamna, viitoare fost suptșăf , să treacă pudu` dă flori pă la Albița. Halate ieftine, bre! Mă duc să mă șterg dă ruju` de pe pene a lu` vraghia asta, că iar zic ăia doi că umblu cu ciori vopsite. Eeee!

Articolul precedentVa naște cvintupleți
Articolul următorPruteanu vrea operații pe ochi la Spital