Doi bărbați din Neamț au început anul 2021 cu dosare penale, pentru că au fost găsiți la volan sub influența alcoolului, în ziua de 2 ianuarie. Primul are 40 de ani și este din Târgu Neamț, iar când l-au oprit polițiștii conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din oraș.

”Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.”Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Al doilea șofer are 71 de ani și este din Piatra-Neamț. El a fost depistat în trafic pe DN 15 C, în localitatea Oșlobeni. Polițiștii l-au testat și au constatat că avea o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

C.M.

Articolul precedentPrima intervenție din 2021 a Salvamont Neamț pe pârtia de la Durău
Articolul următorUn scandalagiu care nu a respectat ordinul de protecție față de socru – reținut de poliție