0:00

„La Urban nu ia nimeni şpagă!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* directorul Urban, Ioan Fiterău a ținut să precizeze acest lucru
* „Noi am păsuit comercianţii, pentru că şi ei contribuie la viaţa oraşului, la rugămintea dlui. Fiterău”, a declarat Eugen Pancu, şeful Poliţiei locale Piatra Neamţ
* ieri după-amiază, locul unde se vindeau ilegal găini era curățat și spălat

Materialul publicat ieri în ziarul nostru sub titlul ”Cine ia șpagă?” cu referire la faptul că mai mulți comercianți vindeau pe spațiu public găini, curci și pui vii, a generat o destul de mare agitație. În primul rând printre comercianții cu pricina care au căutat imediat sursa scandalului, din moment ce ei stăteau acolo cu voie de la stăpânire. Apoi din partea dlui. director Ioan Fiterău, care a sunat la redacție pentru o precizare absolut necesară din punctul de vedere al  domniei sale și anume că nimeni de la Urban nu a luat șpagă. Noi am consemnat și suntem siguri că această frază este în asentimentul tuturor angajaților societății. Mai rămâne să fie luat și asentimentul celor care intră în relații cu angajații, dar asta este o altă problemă. Facem încă o precizare, că dl. Fiterău a ținut să publicăm fraza cu șpaga pentru că, zicea domnia sa, prin piață unii comercianți deja vorbeau despre acest lucru. Adică despre șpagă.

În privința materialului a existat şi o reacție a Poliției locale Piatra Neamț, instituția abilitată să ia măsuri pe spații publice. „A fost o situaţie excepţională”, a declarat Eugen Pancu, directorul Poliţiei Locale Piatra Neamţ. „Dl. director Fiterău ne-a rugat să nu-i amendăm pe comercianţii respectivi, ceea ce am şi făcut, că de altfel suntem intransigenţi. Nu puteau sta nici în piaţă, alături de ceilalţi care vând carne sau brânză, aşa că dl. director a găsit o soluţie temporară. Dar a fost vorba doar de săptămâna trecută. Termenul a fost deja depăşit şi dl. director a promis că rezolvă problema azi (n.r. – ieri). Noi am fost toleranţi în ideea că şi aceşti comercianţi contribuie la viaţa oraşului şi nu e vina lor că nu un loc special amenajat”.

Declarația dlui. Pancu a luminat situația. Polițiștii nu-i amendau pe comercianți din motive de dezvoltare a comerțului urban, dl. Fiterău a intervenit pentru ei din același motiv și pentru că trebuiau să vândă și ei undeva după ce a luat foc piața. Toate bune și frumoase, putem înțelege orice, da tot avem o întrebare: cât timp au vândut pe spațiul public, cui au plătit taxe? Că ei nu se încadrează în nici un caz la categoria păgubiți după incendiul din piață. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentLa piață o fost corent prea mult
Articolul următorEPOCA DE PIATRA NEAMȚ

6 COMENTARII

  1. daca nu publicati dv articolul, vindeau aia gaini si curci pana la pastele cailor! nu pot trece cu vederea ce suflet de mama are directorul cmi urban, iar faptul ca seful politiei locale este in asentimentul directorului fiterau, nu poate decat sa ne bucure! cine stie cati obladuiti politic vand si nu platesc taxe, deoarece sefii unor institutii au suflete de mamici!!!! DAR IA SA NE SPUNA FITERAU SI SIMIONICA CUM A FOST POSIBILA VANZAREA TOATEI SUPRAFETE DE TEREN AFLATE IN SPATELE PIETII DARMANESTI TINAND CONT CA CHIRIASII DE PE ACEL TEREN ADUCEAU INCASARI BUNE URBANULUI?! CARE ESTE MOTIVATIA ACESTEI VANZARI, TINAND CONT CA CEL CARE A CUMPARAT ESTE O PERSOANA CARE PASTORESTE SUTE DE APARATE DE JOCURI MECANICE, ESTE DE ETNIE RROMA SI ARE UN TRECUT CAM PATAT?! TOT SUFLETUL DE MAMA IA INDEMNAT LA ACEASTA TRANZACTIE ONEROASA, SAU, IN SPATELE ACESTEI TRANZACTII STAU ALTE INTERESE MAJORE?

  2. HA,HA,HA!Nu ia nimeni SPAGA?!Intrebati-i pe toti comerciantii din piata daca au dat sau nu ceva !Uitati-va ce averi au acumulat cei care au administrat piata-dl M…, care din rupator de bilete la stadion a ajuns mare manager, doamna C… B…, si lista poate continua..Mai sunt si azi tucalari care iau bani de la Urban ca sa scrie „de bine”” despre societate, dar nu cred ca e cazul la Ceahlaul.

  3. Ar trebui sa faceti un top al comentatorilor ,caci nimeni nu duce mai multa grija altora decat Jojo,care nu are somn de la 4,30 si ii critica pe toti,mai bine si-ar vedea de treaba,ca poate si altii ar avea cate ceva de spus despre persoana sa…se stie cine este.

  4. @cetatean. dar ce te doare asa tare adevarul? pune si tu cateva probe, binenteles, daca nu esti vreo sluga a sistemului fanariot din cadrul urbanului! sau vreun PSD-ist…ca ei au pus vreacurile pe aceasta societate si ei o conduc dupa bunul plac. pune probe si vorbeste ca nu te opreste nimeni. asa sa-ti dai cu presupusul nu te costa nimic. hai pa

Comentariile sunt închise.