0:00

Un copil de doi ani a ajuns la spital unde primește îngrijiri medicale după ce în apartamentul în care acesta locuia cu familia s-a produs explozia unei butelii. S-a întâmplat în urmă cu puțin timp în apartamentul de la etajul IV al unui bloc de locuințe din orașul Hârlău, județul Iași.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar copilul a scăpat fără leziuni grave deoarece se afla în camera alăturată celei în care a avut loc deflagrația. Minorul a fost transportat la spital de familie, care s-a deplasat cu mașina proprie.

Au intervenit pompierii de la Punctul de lucru Hârlău cu o autospecială de intervenție și stingere și un echipaj de prim ajutor calificat. La locul interventiei au fost solicitate echipaje de la Eon și de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

S-au autoevacuat 10 adulți și 5 copii și nici unul nu necesită îngrijiri medicale. ”Dupa evaluarea în cadrul Unității Funcționale de Arși s-a stabilit diagnosticul de arsură grad II B extremitate cefalică și membre superioare, 8% suprafață corporală.

Copilul nu prezintă arsură de căi aeriene, fiind stabil hemodinamic și respirator. Va rămâne internat în Unitatea Funcțională de Arși pentru traramentul leziunilor de arsură”, a declarat , dr Tamara Solange Roșu, șef UPU, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” Iași.

(G. S.)

Foto: ISU Iași

Articolul precedentBărbat găsit spânzurat în atelierul său
Articolul următorPiatra Neamț: Expoziție de icoane pe sticlă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.