Spre deosebire de edițiile anterioare la care municipiul Piatra Neamț și-a prezentat ce are mai bun și mai frumos ca ofertă turistică, în cadrul Târgului de Turism al României, la ediția de toamnă din acest an, care începe astăzi, 13 noiembrie, prezența Pietrei e încadrată la low-budget. Municipalitatea a pus la bătaie doar 10.000 de lei pentru participarea la TTR, din care jumătate înseamnă banii de chirie pentru standul amenajat. Ceilalți 5.000 de lei sunt împărțiți între costurile cu drumul și cazarea pentru cei doi reprezentanți ai primăriei, de la Serviciul Comunicare, și costurile cu materialele promoționale editate sau realizate. Potrivit oficialilor primăriei pietrene, delegația municipiului ar fi trebuit să fie formată din minimum trei persoane, dar, fiindcă s-a mers pe varianta bugetului mic, s-au trimis doar doi emisari.

Piatra Neamț va ocupa standul de la centrul expozițional Romexpo, care găzduiește evenimentul turistic, timp de patru zile. În trecut, standul s-a bucurat de promovare la nivel înalt din partea unor nume celebre ale show-bizz-ului românesc, de la Draga Olteanu Matei până la Daniel Buzdugan. De data aceasta încă nu există o confirmare oficială din partea vreunei vedete că ar veni să pledeze în fața curioșilor cauza turistică a orașului de la poalele Pietricicăi.

Oferta cu care municipiul Piatra Neamț se prezintă la Târgul de Turism al României, ediția de toamnă, include aceleași itinerarii și obiective turistice de vizitat, cu accent pus pe investițiile primăriei în domeniul turistic, recte telegondola. Cu titlu de noutate va fi pachetul turistic întocmit de societatea Perla Invest pentru sezonul de iarnă 2014-2015, în ce privește schiatul și cazarea: plimbare cu telegondola și telescaunul, acces la pârtia de schi și cazare în ștrand sau la partenerii deja tradiționali ai societății, plus promoțiile comune cu restaurantul de pe Cozla și facilitățile acordate copiilor la locul de joacă amenajat pe deal.

Târgul de Turism al României este cea mai mare manifestare din România dedicată industriei turismului și se organizează de două ori pe an, o dată primăvara – pentru sărbătorile pascale și vacanța de vară, o dată toamna – pentru sărbătorile de iarnă. Ediția actuală începe astăzi, 13 noiembrie, și își va închide cele patru pavilioane expoziționale pe 16 noiembrie.

Dana OSTAHIE

Articolul precedentApolitic, adică de partid
Articolul următorExpoziţie personală Arcadie Răileanu