În seara zilei de Sfântul Andrei în Roman a fost aprins iluminatul ornamental pentru Sărbătorile de Iarnă. S-au aprins instalațiile de pe străzile Romanului, unele inedite, dar și iluminatul ornamental al clădirii primăriei. Ca element de noutate, în zona în care se va amplasa Sătucul lui Moș Crăciun, au fost montate niște frumoase arcade luminoase.

Primarul Lucian Micu a mai pregătit o surpriză romașcanilor, un imens nufăr luminos care urmează să fie amplasat în Pietonalul Ștefan cel  Mare, la intrarea dinspre strada Oituz.

Primarul Lucian Micu s-a ținut de cuvânt și, cu această ocazie, a deschis și o zonă cu internet gratuit în Piața Roman-Vodă. Rețeaua este denumită ”roman wireless gratuit” și foarte curând, în funcție de rezultatul testelor care se efectuează,   va fi disponibilă și în alte zone ale orașului.

„Sperăm ca toate aceste lucruri pe care noi le-am făcut pentru romașcani să fie pe placul și în folosul lor, să se bucure de aceste frumoase Sărbători de Iarnă”, a spus primarul Lucian Micu.

„În zilele următoare va deveni operațional și patinoarul din Piața Roman-Vodă; din păcate, vremea defavorabilă de luni a impus decalarea cel puțin cu o zi a deschiderii patinoarului, dar odată deschis, sunt convins că va corespunde exigențelor romașcanilor.”

Patinoarul este amenajat în parcarea  din fața Colegiului ”Roman-Vodă” și va funcționa ca un patinoar în aer liber. Parteneriatul cu firma privată pune Primăria Roman în postura de a nu avea alte cheltuieli decât cea de a achita consumul de energie electrică.

Patinoarul  va funcționa zilnic, între orele 11:00 și 22:30 la dispoziția amatorilor de patinaj din Roman și nu numai. Doritorilor de patinaj  care nu au patine proprii li se vor pune la îndemână 150 de perechi de patine de închiriat. Vor fi șase sesiuni de acces pe patinoar zilnic, fiecare cu o durată de 90 de minute, cu pauze de zece minute între ele, pentru refacerea suprafeței gheții, astfel încât amatorii de patinaj să aibă tot timpul condiții de siguranță și de confort atunci când își satisfac plăcerea.

Taxa de  acces va fi  de 10 lei, iar taxa de închiriere a patinelor este tot de 10 lei.  În imediata vecinătate a patinoarului va funcționa și un spațiu de unde se pot cumpăra băuturi calde.

Primăria municipiului Roman organizează și anul acesta un eveniment dedicat familiilor romașcane care, pe parcursul anului 2017, sărbătoresc 50 de ani de la căsătorie. Cuplurile  din Roman care sărbătoresc nunta de aur sunt așteptate să se înscrie la evenimentul organizat de administrația publică locală, prin care aceasta își dorește să-i sărbătorească și să le mulțumească pentru exemplul de respect și dragoste pentru aproape oferit celor din jur. Sărbătorirea va avea loc într-un restaurant romașcan (care va fi anunțat în timp util), în ziua de 20 decembrie, când primarul Lucian Micu și conducerea primăriei își vor exprima recunoștința pentru cei care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSenator Dan Manoliu: „Visul nostru trebuie să fie o Românie puternică”
Articolul următorGalerie Foto: Atmosferă de sărbătoare la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.