reclama autocenter

Vasile Miriuta la costum fara cravata

Descătușat după victoria Ceahlăului cu 2-0 în fața Oțelului Galați, antrenorul Vasile Miriuță a spus că echipa pe care o pregătește a ieșit în evidență în acest campionat cu muncă și seriozitate. De aceea, Miriuță crede că Ceahlăul este o echipă bună din România. Antrenorul principal al Ceahlăului a oferit detalii și despre ce s-a întâmplat la pauza jocului cu Oțelul, în vestiarul pietrenilor: ”S-au încurajat unii pe alții”.

– Cum comentați desfășurarea ostilităților de pe teren?

– Am spus că Oțelul este o echipă bună, care stă bine în teren și care are știința jocului. Părerea mea este că nu am început bine meciul, în sensul că nu am fost agresivi de la început. I-am lăsat să se întoarcă cu fața la poartă și așa au ieșit și ocaziile, cu toate că, în cazul în care marca Bojan Golubovic în minutul 3, Oțelul ar fi trebuit să schimbe tactica din mers. Meciul ar fi început de la 1-0 pentru noi.

– Ce s-a întâmplat la pauză?

– Am fost în vestiar și le-am spus băieților că nu au atitudine pozitivă, nu sunt agresivi și nu fac pressing. Mi-a plăcut că s-au încurajat între ei și au ieșit de la vestiar cu altă atitudine, pe care o știam. Am văzut o altă echipă în repriza a doua, am văzut două goluri frumoase și alte ocazii. A fost mai întâi lovitura de cap a lui Golubovic, la primul gol. Le-am și spus băieților să centreze în careu, pentru că Oțelul are probleme pe axul central. Bojan a dat un gol fantastic, cu capul, după centrarea bună a lui Chitoșcă, apoi a venit acea „folha seca” a lui Gheorghiu, cu care scorul s-a făcut 2-0. Dacă și Constantinescu dădea gol când a scăpat singur cu portarul, închideam meciul. Dar, asta este! Se mai întâmplă să ratezi. Importantă rămâne victoria și punctele.

– Cât de gravă este accidentarea lui Jula?

– Mi-a părut rău că s-a accidentat Emil, pentru că soluții de înlocuire am avut la îndemână. Cred că are o întindere. Ne vom da seama după ce va face un RMN, dar bine că am intrat în pauză trei săptămâni, poate-și revine. Stana are și el probleme pe care trebuie să le rezolve, va reveni și Lucas Garcia, după ce a fost tratat de medici la clinica lui Bayern Munchen și mai sunt accidentări ușoare pe care trebuie să le rezolvăm.

– Este Ceahlăul o echipă care face lucruri normale într-un campionat anormal? Spunem asta pentru că s-a tot vorbit de practici, de metode care, în alte campionate sunt normale, iar nouă ne par ieșite din comun.

– Nu. Ceahlăul este doar o echipă bună din România. Știu că se vorbește de mult despre prietenia mea cu Reghecampf, că aș fi luat modelul lui și așa mai departe. Nu-i adevărat. Eu, Miriuță, sunt Miriuță, iar Reghecampf este Reghecampf.

– Ce vă doriți în perioada următoare?

– Să nu ne bage lumea în seamă și să câștigăm cât mai multe meciuri. Să rămânem modești și muncitori, iar echipele să ne știe de frică.

– Credeați la începutul campionatului că veți avea 11 puncte după numai șase etape?

– Sincer, eu mi-am dorit când am venit la Piatra Neamț să avem 23 de puncte la finalul turului. Acum avem 11 puncte, după șase etape și nu pot decât să mă bucur. Avem puțină liniște timp de trei săptămâni, timp suficient să pregătim jocul cu Astra.

– S-a tot vorbit despre o posibilă plecare la Dinamo pe posturile centrale de televiziune. Este adevărat?

– Sincer, nu este adevărat nimic. Nu am stat de vorbă cu nimeni de la Dinamo și, tot ceea ce-mi doresc este să-mi duc la bun sfârșit contractul cu Ceahlăul. Și eu și Victor Asamoah. Gândiți-vă că n-am venit la Piatra Neamț pentru bani. Banii puteam să-i câștigăm și în Germania. La cât de mult mi-am dorit să antrenez în România, vă spun sincer că nici nu am stat pe gânduri când am primit oferta de la Ceahlăul. Știu că hotărârile luate dintr-o bucată sunt cele mai bune și pentru faptul că cei de aici ne-au oferit această oportunitate, vrem să demonstrăm și noi că au făcut alegerea cea mai bună. Avem un colectiv de jucători extraordinari, care au înțeles că numai dacă-și schimbă mentalitatea au de câștigat. De aceea îmi permit să afirm că Ceahlăul este o echipă bună din România.

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentPrețul locului de parcare neschimbat din 2010
Articolul următorPoartă închisă pe Borzoghean

3 COMENTARII

  1. Pt Vasile: Legat de plecarea lui la Dinamo,pot sa-i spun ca ar face o greseala IMENSA!!!! De ce? Simplu.El a luat Ceahlaul de pe ultimul loc posibil de ramanere in liga 1,adica 14. Schimbari masive de juc,nu s-au facut,ci s-a lucrat in special la „psihic”.Intradevar,aici antrenorul are un mare merit,si preparatorul fizic pt „slefuirea” jucatorilor la rezistenta la efort.Deci,orice clasare a Ceahlaului mai sus de locul 14,era o realizare!!! „Aici”,antrenorul a gasit un grup foarte unit,bunicel valoric chiar.Ei bine,acest grup NU „avea deloc pofta” sa joace fotbal.Daaaa,adevarat,EXACT aceasta pofta le-a adus Miriuta! La Dinamo,in schimb,sa-mi fie cu iertare,exista nu grup ci grupuri,fiecare cu interesele sale.Acolo,azi vin 2 juc,saptamana viitoare,altul,iar cealalta pleaca alti 2,3.Nu mai spun de presiunea ce exista la acel club unde se vrea performanta,daca se poate cat mai repede sau imediat.Pai la mare performanta,trebuie buget pe masura,iar acesta nu este nici MACAR SUFICIENT,daramite „bogat”.Nu mai spun nimic despre conditiile de preg ale juc si despre infrastructura acestui club. AM DREPTATE???

  2. Felicitari Vasile, tie si baietilor,meritati din plin. A revenit zambetul microbistilor la P.Neamt. Mai ramane ca sa vina un ,,neamt,,si in conducere, si atunci o sa visam la mai mult.

Comments are closed.