0:00

Bolnavii cu diabet au obținut programări la medicul din Policlinica Piatra-Neamț tocmai pentru luna iulie 2018. Programările au început de la finele anului trecut, iar până joi, 8 februarie, mai sunt câteva locuri libere pentru sfârșitul lunii martie și câteva la începutul lunii iulie. Singurul medic diabetolog care a rămas în policlinică – și singurul din spital, de altfel – este așteptat zilnic de „ciorchinele” de pacienți care speră ca în programul 10:30-14:00 să apuce să fie văzut. Oamenii preferă să vină la același medic care i-a examinat și le-a recomandat tratamentul, stau câteva ore până intră, dar asta se întâmplă o dată pe lună sau la 3 luni, pentru marea majoritate a bolnavilor care sunt sau intră în evidență ca bolnavi cronic cu diabet. Problema unui singur medic pe Diabet în spital și în ambulatoriu trenează de anul trecut, când al doilea medic a intrat în concediu maternal, iar cel de-al treilea a plecat în privat. Sunt două posturi libere la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, au fost scoase la concurs, dar medicii de specialitate preferă confortul profesional și financiar din privat.

La diabet, în Policlinică, s-a ajuns cu programarea în vară, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Sunt convinsă că, de la 1 martie, dacă într-adevăr salariile medicilor vor crește așa cum prevede legea, vor fi medici care să vină să lucreze la noi, în spital de stat, pentru că vom scoate posturile la concurs. Conform grilei, salariile medicilor vor fi mari, cred că mai mari decât la privat: un medic primar are un salar brut de 14.000 lei, fără sporuri, un medic specialist are 12.000 lei, un rezident undeva în jur de 7.000 lei. Sunt venituri care, pe lângă sporurile din sistem, care vor fi, cred că vor atrage medicii spre unitățile publice”, declară dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului de urgență.

Ceea ce poate da speranțe, cel puțin pentru compartimentul Diabet, unde până acum singurul medic rămas în sistem a acceptat un program infernal, de câteva ore dimineața în spital, iar apoi de 40 de pacienți zilnic în policlinică și în condițiile de până acum. (C.I.)

Articolul precedentFost subprefect de Neamț – director tehnic la Apa Serv
Articolul următorMașina unei firme de curierat, ”eșuată” în noroi din cauza GPS-ului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.