reclama autocenter

Primarul comunei Dămuc, Ioan Voaideş îşi propune să continue ceea ce a început administrația Anton Covasan, adică pietruirea a jumătate dintre drumurile comunale şi proiectul comun legat de alimentarea cu gaz, realizat împreună cu Bicaz Chei, Bicazu Ardelean şi Taşca. La acest proiect se lucrează pe partea de obţinere a autorizaţiilor. În opinia primarului gazul fiind o alternativă mai bună, mai puţin costisitoare, decât încălzirea cu lemne de acum. Din păcate, în acest moment nu se știe când va fi posibil acest lucru, nefiind clare încă nici toate costurile. Pentru Ioan Voaideș aceste lucruri nu sunt o necunoscută, el fiind în legislatura trecută consilier local.

Bugetul pentru acest an al comunei ar fi undeva în jur de 3 milioane de lei, din aceşti bani urmând să fie alocate unele sume pentru pietruire. Pe partea de alimentare cu apă şi canalizare până acum nu s-a făcut nimic, doar ceea ce s-a realizat în regie proprie de către unii gospodari. Principala problemă legat de apă este faptul că izvoarele se află pe terenul composesoratelor şi nu există accces către acestea.

“Încercăm să ne adaptăm la nevoile oamenilor, în primul rând, la nivel local. Dat fiind situaţia aceasta cu pandemia lucrurile se mişcă puţin mai greu, dar sperăm să rezolvăm cât se poate. Speranţa moare ultima. Încercăm să finalizăm de asfaltat drumul peste deal, aşa-zisa europeană, şi alte drumuri lăturalnice. Avem de finalizat Pârâul Băţului, proiect în derulare cu fonduri europene unde urmează să fie turnate plăci de beton. Grădiniţa de lângă primărie o vom finaliza. Un alt proiect pe AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) este cel de realizare a pieţei, aici lucrările sunt la jumătate“, spune primarul Ioan Voaideş.

Angela Croitoru

Articolul precedentCrima de la spital: 24 de ani de închisoare şi daune de 750.000 de euro
Articolul următorCasă din Ţolici mistuită de incendiu de la un scurtcircuit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.