Drept urmare a unei serii de rezultate slabe obținute de echipa de handbal feminin din cadrul CSM Roman, primarul Lucian Micu a recomandat Consiliului de Administrație întrunit în data de 16 ianuarie să diminueze drepturile bănești ale jucătoarelor și ale conducerii echipei cu 20%. Consiliul de Administrație  a decis însă amendarea jucătoarelor și a antrenorului principal.  Amenda decisă este pentru fiecare din cele două meciuri pierdute în cuantum de 1.000 lei, pentru antrenor și sportivele care au jucat în teren, și în valoare de 500 lei pentru cele care au fost apte, dar nu au fost introduse în joc.  S-a mai decis însă și diminuarea veniturilor contractuale ale jucătoarelor și antrenorului cu 30% pentru 3 luni.

Ştefan CONSTANTIN

În afară de aceste sancțiuni Consiliul de administrație nu a mai luat vreo măsură, în comunicatul de presă emis se subliniază chiar: „În cadrul ședinței nu s-a discutat despre renunțarea la serviciile antrenorului principal sau la cele ale vreunei jucătoare.”

Asta era în data de 16 ianuarie. În data de 18 ianuarie însă, la numai două zile deci, se produce despărțirea de antrenorul Ștefan Constantin. Pe surse am aflat că acesta se întoarce la echipa de handbal masculin Dinamo București, unde a mai antrenat și unde a avut și rezultate remarcabile. A fost  opțiunea antrenorului Constantin, spun sursele, și nu a fost determinat să plece. CSM Roman a emis, în data de 19 ianuarie, un nou comunicat de presă, pe care îl redăm mai jos:

„Comunicat de presă

Club Sportiv Municipal Roman informează că în data de 18.01.2018 a încetat pe cale amiabilă colaborarea contractuală cu domnul Ștefan Constantin, antrenorul principal al echipei de handbal feminin.

Începând cu data de 19.01.2018, conducerea băncii tehnice a echipei de handbal C.S.M. Roman a fost preluată, până la finalul sezonului competițional 2017-2018, de antrenorul principal Dumitru Muși, unul dintre cei mai reputați antrenori români de handbal feminin. Domnia sa deține un palmares de invidiat: în 1998 câștigat campionatul european de tineret, a obținut aurul mondial în 1999 cu naționala de tineret a României, s-a clasat cu naționala României pe locul 4 la Euro 2000, iar la Sankt Petersburg, unde România a jucat finala Campionatului Mondial în 2005, a fost tehnicianul secund al naționalei. Dumitru Muși a coordonat evoluția jucătoarelor H.C.M. Roman în cea de-a doua parte a sezonului competițional 2012-2013 și a mai antrenat în carieră pe Tomis Constanța, HCM Rm. Vâlcea, Remin Deva, Unirea Slobozia.

Dumitru MUŞI

Având în vedere profesionalismul domnului antrenor Dumitru Muși, un împătimit al jocului de handbal, apreciat la nivel național și internațional pentru rezultatele obținute, Club Sportiv Municipal Roman consideră că a ales cea mai bună variantă pentru redresarea echipei de handbal feminin.”

Club Sportiv Municipal Roman anunță cu privire la echipa de fotbal C.S.M. Roman că în data de 19.01.2018 și-a exprimat acordul ca jucătorul Ionuț Cosmin Țapu să înceapă pregătirea cu lotul Știința Miroslava, formație sportivă din Liga a II-a, pentru a debuta sub culorile acestui club în returul sezonului competițional 2017-2018. Prin acest pas considerăm că unul din obiectivele Club Sportiv Municipal Roman, cel de a promova sportivi de performanță la niveluri superioare de joc, este atins.

Clubul romașcan mulțumește pentru activitatea și eforturile depuse în cadrul său celor care au ales să nu mai activeze sub culorile sale și le urează succes în cariera sportivă.

Director Club Sportiv Municipal Roman

Constantin-Costea Cudalb”  (D. AILINCĂI)