Un bărbat de 53 de ani, din Bicaz (Sorin Baciu), a ajuns la Penitenciarul Bacău, în urma unei sentințe a Curții de Apel Bacău, după ce Judecătoria Bicaz îl condamnase la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de agresiune sexuală asupra mai multor fete. Acesta a contestat pedeapsa dată de instanța de la Bicaz, iar Curtea de Apel Bacău a modificat pedeapsa din 2 ani cu „suspendare” în 2 ani cu „executare”.

„La data de 3 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bicaz au depistat un bărbat de 53 de ani, din Bicaz, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii. Bărbatul era condamnat de Judecătoria Bicaz la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani de închisoare, pentru comiterea a patru infracţiuni de agresiuni sexuală. În fapt, în cursul lunii aprilie 2015, acesta a exercitat acte de agresiune sexuală asupra unor patru minore, pe care le-a atins în diferite zone al corpului, fără a avea consimţământul acestora”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

De aceeași soartă a avut parte și un tânăr de 24 de ani, din Crăcăoani, Robert Florin Cojocaru pe numele său, care, după ce a bătut un pădurar, a primit ca pedeapsă condamnarea la un an de închisoare ”cu amânarea aplicării pedepsei cu un termen de supraveghere de un an”. Atât el cât și Parchetul au atacat sentința la Curtea de Apel Bacău, care i-a schimbat total sentința, într-una cu executare.

„La data de 3 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Crăcăoani au depistat un tânăr, de 24 de ani, din localitatea Crăcăoani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta era condamnat de Judecătoria Târgu-Neamţ la o pedeapsă privativă de libertate de un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj. În fapt, la data de 08.04.2015, tânărul a agresat fizic un lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Văratec, cauzându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale”, se arată în același comunicat al IPJ Neamț. (I.Ș.)

Articolul precedentIncendiu la Spitalul Județean, pompierii au stat la barieră :)
Articolul următorMuncitor forestier strivit de un fag
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.