La 80 de ani, Gheorghe Bunghez propus cetățean de onoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOmul de cultură Gheorghe Bunghez este propus cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț. Solicitarea a venit din partea viceprimarului Luminița-Georgeta Vîrlan, la sugestia dr. Virgil Răzeșu și are mari șanse să fie ratificată în ședința Consiliului Local de joi, 27 octombrie.

Gheorghe Bunghez împlinește astăzi, 26 octombrie, 80 de ani și de-a lungul întregii sale cariere a fost unul dintre cei mai fervenți susținători ai activității culturale din zona Neamțului. Profesor, animator cultural, memorialist și publicist a inițiat și condus o serie de manifestări de mare însemnătate pentru istoria culturală a județului: Vacanțe Muzicale, Sărbătoarea Muntelului Ceahlău, Sărbătoarea Eroilor de la Războieni, Festivalul Spectacolelor de Teatru pentru copii și tineret, Stagiunea simfonică a Filarmonicii Moldova din Iași, saloane de carte, manifestarea literară Sadoveniana, Bienala de Artă Plastică Lascăr Vorel, Petrodava-2000, Stagiunea Petrodavae Musici Dies, Antologia Scriitorilor Români Contemporani. În calitate de director al Teatrului Tineretului a creat condiții pentru elaborarea și tipărirea Corpusului de documente ale TT-ului. Totodată a redactat volume de studii și cercetări și a fondat și asigurat apariția Revistei Asachi.

Astăzi, de la ora 17:00, Gheorghe Bunghez va fi omagiat la Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“. Evenimentul, intitulat sugestiv Colocviile Colegiale „Gheorghe Bunghez“, este organizat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ Cluj-Napoca, Extensia Piatra Neamț, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“. Despre personalitatea omului de cultură vor vorbi scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene, Carmen Elena Nastasă, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, medicul Virgil Răzeșu și compozitorul și profesorul universitar dr. Cristian Misievici. (Ana MOISE)

Articolul precedentCa la Piatra: „Să închidă căldura cei de la 3, ca să se încălzească cei de la 4!”
Articolul următorMinistrul Educației, pus la zid de profesori în scandalul (ne)integrării copiilor cu CES
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.