Gradul de ocupare al spitalelor suport Covid este noul criteriu pentru cursuri fizice în școli. Când se atinge 75% capacitate de internare în spitalele dintr-un județ, școlile trec la cursuri online. Asta prevede noua hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptată aseară, 13 ianuarie.

La 600 de pacienți cu Covid spitalizați, elevii din Neamț învață online, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn județul Neamț, în acest moment sunt 964 de persoane infectate și un grad scăzut de spitalizare. „Vorbim acum de circa 40% paturi ocupate cu pacienți pozitivi, dar raportat la nivelul minim. Prin planul de reziliență, putem ajunge la peste 800 de paturi doar pentru Covid în spitalele din județ. Dar, în această perioadă sunt puțini pacienți internați în cele patru spitale care tratează bolnavi infectați, suntem la nivel minim”, a declarat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț (foto). Prin urmare, elevii din județ vor trece în online în momentul când vor fi spitalizați cel puțin 600 de pacienți confirmați cu Covid în cele patru spitale suport din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Bisericani. Scenariile pentru școli, potrivit noului normativ, se stabilesc vinerea, în funcție de gradul de ocupare al spitalelor suport Covid raportat joia și anunțat public de DSP.

Eliminarea ratei de vaccinare din școli drept criteriu pentru cursuri fizice în școlile din localitățile unde se depășește 3 la mie incidența infectărilor este motivată de nivelul ridicat de vaccinare în învățământ: peste 70% la nivel național, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu. Ordinul comun Educație-Sănătate urmează să fie modificat conform noilor reglementări și, potrivit ministrului Educației, se pregătesc și alte măsuri.

În HCNSU 3 din 13 ianuarie 2022 se mai prevede că se revine la cursuri fizice atunci când gradul de spitalizare Covid scade la 70% în județ.

Hotarare_CNSU_nr__3_din_12_01_2022

C.I.

Articolul precedentDoi răniţi după un accident la Măgura
Articolul următorFOTO. Se circulă pe o singură bandă pe DN 2, în Horia