Federaţia Română de Fotbal (FRF) a decis, în cadrul Comitetului de Urgență de marţi, 7 iulie, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru mini-turneele de promovare în Liga a III-a. Partidele (câte 3 în fiecare mini-turneu) vor avea loc pe 1, 5 şi 9 august, cu începere de la ora 17:30, pe terenuri neutre. Au fost stabilite deja cele 14 grupe, de câte 3 echipe, câștigătoarele acestora urmând a promova în Liga a III-a, sezon 2020/2021.

“În situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:

  1. rezultatele directe
  2. golaverajul în jocurile directe
  3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe
  4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)
  5. golaverajul general din mini-grupă
  6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
  7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte”, precizează FRF, într-un comunicat de presă.

Vă reamintim că pentru Regiunea Nord-Est au fost stabilite următoarele două grupe: Grupa A – Suceava, Iași, Neamț şi Grupa B – Bacău, Vaslui, Botoșani. Ordinea meciurilor va fi următoarea: Ziua 1 – 2-3, Ziua 2 – 1-2 şi Ziua 3 – 3-1. De asemenea, în conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creșterea la 5 a numărului de schimbări permise în aceste partide. Regulamentul integral (pdf):

liga 3 regulament baraj actualizat
(M. CONSTANTINESCU; FOTO: FRF)