CSM Ceahlăul Piatra Neamţ a susţinut joi, 6 septembrie, prima conferinţă de presă de la înfiinţarea de acum doi ani. Dat fiind contextul, preşedintele Cătălin Roca a fost oarecum obligat să comprime, în câteva fraze, ce s-a întâmplat în tot acest interval: “Proiectul a început în 2016, de la zero, cu o echipă în Liga a V-a. O dată cu demararea proiectului am semnat un acord cu Liceul cu Program Sportiv, prin care am susţinut şi grupele lor de juniori A şi B. În primul an, am reuşit să câştigăm campionatul judeţean, Liga a V-a, ne-am calificat în Liga a IV-a. În anul următor, am câştigat campionatul judeţean, Liga a IV-a şi ne aflăm acum, în acest al treilea sezon, în Liga a III-a, Seria I. În acest moment Asociaţia Club Sportiv Municipal Ceahlăul Piatra Neamţ este alcătuită dintr-o echipă de seniori, ce activează în Liga a III-a şi încă 6 echipe de juniori: juniori A, B şi C, câte o echipă şi juniori D, trei echipe”.

Gabriel RĂDULESCU (antrenor principal) şi Cătălin ROCA (preşedinte) asigură conducerea CSM Ceahlăul Piatra Neamţ

Obiectivul din prezent este unul considerat realist, iar conducerea CSM Ceahlăul e adepta paşilor mici. “Ca şi obiectiv pentru sezonul acesta noi ne-a propus o clasare în prima jumătate a clasamentului. Am discutat cu staff-ul şi am considerat că este un obiectiv realist şi motivant, datorită faptului că majoritatea jucătorilor din echipa de seniori nu au avut contact cu Liga a III-a. Poate nu este obiectivul pe care şi-l doreşte comunitatea locală, însă, în acest moment, din punctul nostru de vedere, este cea mai bună variantă. Desigur că, pe viitor, ne dorim să accedem în ligile superioare. Eu sunt de părere că trebuie să evoluăm cu paşi mici”, a mai declarat preşedintele Cătălin Roca.

Prudenţa are la bază şi situaţia financiară a echipei din Piatra Neamţ. CSM Ceahlăul se bazează acum pe partenerii tradiţionali, RIFIL şi Central Plaza Hotel, la care se adaugă finanţări nerambursabile de la Primăria Piatra Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ. S-ar dori însă mai multă susţinere din partea autorităţilor locale. “Cred că un proiect de genul acesta, care are anvergură în comunitatea locală, trebuie şi este vital să fie susţinut de autorităţile locale. Nu mă refer neapărat la partea financiară, cât la semnalul care s-ar transmite de către autorităţi. (…) Ne interesează să legăm un parteneriat. Că va fi sub formă de finanţare nerambursabilă sau sub formă de asociere e de discutat. Mai important e semnalul de susţinere transmis de autorităţi. Nu doar verbal! (…) M-aţi întrebat concret cum să ajute. Vă dau un exemplu: în momentul acesta plătim chirie la stadion. Acesta e un punct care mai trebuie discutat. (…) Nu ne comparăm ca buget cu echipe de genul Gloria Buzău, Oţelul Galaţi, Ştiinţa Miroslava sau Foresta Suceava. Toate au sprijinul autorităţilor locale, lucru care se întâmplă şi în ligile superioare. În momentul acesta, fără un ajutor de la autorităţi locale, nu se poate face performanţă. Bugetul nostru este mai mic decât al echipelor enumerate, dar nu doresc să îl discut concret”, a mai precizat preşedintele Roca.

Conducerea CSM Ceahlăul este preocupată şi de imagine, astfel că se fac eforturi pentru preluarea palmaresului FC Ceahlăul Piatra Neamţ, formaţie care atinge, anul viitor, vârsta centenarului: “Suntem în discuţii să preluăm palmaresul FC Ceahlăul Piatra Neamţ. În ceea ce priveşte numele şi sigla, eu sunt foarte mulţumit de ceea ce avem în momentul acesta. Aş vrea să continuăm cu imaginea aceasta. Ce a fost în trecut nu a fost neapărat rău, dar e foarte important ca lumea să perceapă că proiectul CSM Ceahlăul este ceva nou”. (M. CONSTANTINESCU)

1 COMENTARIU

  1. Raman surprins de obiectivul propus pentru liga a -3-a, adica locul 8 sau cat o mai fi.Daca Roca-junior crede ca a venit si el la ciupeala se inseala.Mare parte din datoria Primariei P.Neamt , care depasesc 9 milioane Eu.,a fost “inghitita” de echipa de fotbal.Primaria P.Neamt nu are de unde sa mai aloce bani si nici sa intretina stadionul.Roca a ajuns cu acesti copii in Liga a-3-a prin cadoul de 9 puncte oferit de Asociatia Judeteana de fotbal in urma unor asa zise contestatii.Echpa de aceasta liga o avea comuna Borca care a adus jucatori cu experienta .Nu am nimic cu tineretul dar a nu aduce jucatori cu experienta nu facem nimic.Roca-junior a incercar mai intai cu strandul crezand ca se imbogateste fara sa faca nimic, acum incearca cu fotbalul.Trebuie sa stie ca a vorbi in numele unei comunitati iti trebuie si acceptul acelei comunitati.De aceea cand a decis de unul singur ca e suficient prima jumatate a clasamentului a facut o mare greseala.Noi vrem echipa de cel putin Liga a -2-a si acolo sa se claseze in primele 5 echipe.Acest tanar nu stie sa empatizeze cu suporterii mai in varsta si ii trateaza cu indiferenta.Daca tot face dupa capul lui atuncice treaba mai are cu palmaresul Ceahlaului.Sa ramana la culoarea lui albastra cu care se simte bine.

Comments are closed.