CSM Ceahlăul Piatra Neamţ reînvie celebra pepinieră de fotbalişti de la Piatra Neamţ (cunoscută sub denumirea Olimpia, club iniţiat în 1979 de profesorul Radu Toma), care a asigurat „generaţiei de aur” de jucători din localitate o prezenţă neîntreruptă de 10 ani în prima ligă.

„În momentul de faţă consider că avem o pepinieră foarte bună pentru echipa mare. Împreună cu domnul preşedinte am identificat 12 juniori de reală perspectivă, pe care vrem să-i dezvoltăm şi să-i ducem la o formă foarte bună din punct de vedere fizic. Intenţionăm să formăm un nucleu de jucători de mare caracter, care să iubească clubul Ceahlăul, să tragă pentru clubul Ceahlăul şi, pe lângă ei, să promovăm jucătorii de perspectivă de la juniorii A şi B şi să refacem din spiritul Ceahlăului cel vechi. FC Ceahlăul a trăit 10-15 ani din acea generaţie de jucători foarte buni, care erau şi nişte caractere deosebite, care, atunci când intrau pe teren, dădeau totul. Noi trebuie să le insuflăm tinerilor acea pasiune care a fost odată”, a declarat Gabriel Rădulescu, antrenorul principal al CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

JUNIORI A

Parteneriatul LPS-CSM Ceahlăul, pentru sezonul 2017-2018, la nivelul juniorilor A şi B (care a însemnat şi echipament, sprijin pentru deplasări şi chiar vitaminizare), s-a soldat cu rezultate excepţionale. Cu juniorii B s-a reuşit calificarea în Liga Elitelor, o competiţie extraordinar de puternică, „Liga I la juniori”, după cum o denumeşte antrenorul Gabriel Rădulescu: „Chiar dacă clasarea a fost locul 8 în Seria Est, să intri între primele 15 echipe din ţară e un lucru fantastic”. La juniorii A s-a obţinut locul I la campionatul naţional, elevii profesorului Lidi Chertic participând la turneul zonal de la Craiova. La echipele de juniori au fost integrați preparatorul fizic Cristi Naciu (proaspăt adus de pe băncile facultăţii de la Iaşi) şi kinetoterapeutul Cosmin Stan (a activat 11 ani la Ştiinţa Bacău). Din rândul juniorilor A şi B au fost promovaţi la echipa mare în Liga a IV-a Răzvan Pîntea, Ovidiu Toma, Vlăduţ Andrieş, Răzvan Sîrbie, Adrian Olteanu, Andrei Vîlea sau Anthony Gabor.

JUNIORI B

Ce se doreşte în anii următori? „De anul acesta am reuşit să trecem grupele de juniori A şi B de la LPS Piatra Neamţ pe CSM Ceahlăul. Am stabilit ca obiectiv la ambele categorii de juniori, A şi B, calificarea la liga elitelor şi suntem foarte aproape să ajungem acolo. Ca proiectul să fie de durată avem nevoie de un an foarte bun în care toată lumea trebuie să muncească foarte mult, atât la echipa mare, cât şi juniorii. Şi la C şi D avem grupe foarte bune şi ne dorim să ajungem în fazele superioare la campionatele naţionale cu cât mai multe echipe. Echipa mare trebuie să fie un model pentru juniori şi nu numai ca joc, ci şi ca imagine, comportament”, a mai menţionat antrenorul principal Gabriel Rădulescu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CSM Ceahlăul Piatra Neamţ)

Articolul precedentLPS Roman este singura școală din programul „o masă caldă pe zi”
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț caută chiriași pentru cosmetică și masaj
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.