Din datele oficiale prezentate de prefectul George Lazăr, reiese că până pe 17 aprilie erau 66 cadre medicale pozitive la noul virus, în județul Neamț. Raportarea provine de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, dar nu sunt clarificări de natură a preciza dacă cifra reflectă situația de la început, din 12 martie, când a fost primul caz confirmat la o femeie din comuna Horia. În plus, datele oficiale comunicate de Institutul Național de Sănătate Publică sunt diferite: pe 16 aprilie au fost anunțate 8 cadre medicale infectate, iar cu o săptămâna înainte cifra anunțată era de 34 pentru județul Neamț .

Cert este că, în prezent, sunt 31 cadre medicale pozitive ce provin din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Dintre acestea, sunt 9 medici și restul asistente medicale și infirmiere, îngrijitoare, brancardieri. Ultimii confirmați, săptămâna aceasta, sunt patru asistente și infirmiere și un medic din ATI, compartimentul dedicat cazurilor grave de infecție cu noul virus. Secțiile cu personal medical afectate până acum sunt medicină Internă, ORL, Hematologie, Reumatologie, Nefrologie-Dializă, ATI.

Cadrele medicale infectate reprezintă 3,5% din totalul persoanelor confirmate pozitive din județul Neamț, 350 anunțate până astăzi, la amiază.

(C.I.)

Articolul precedentNeamț: Al 16 -lea deces, un bărbat care suferea de diabet
Articolul următorOficial: Neamț coboară pe locul 6 național. Suceava are 95 de noi pozitivi într-o zi și a trecut de 2.000 de cazuri!

1 COMENTARIU

Comments are closed.