pietricica turism

ciocan judecator

* un tânăr care şi-a ucis bunica a primit 7 ani şi jumătate de şcoală de corecţie

* Tribunalul Neamţ îl condamnase la 3 ani şi jumătate de “măsuri educative”

Curtea de Apel Bacău a desfiinţat, astăzi, 8 ianuarie, încă o sentinţă dată de Tribunalul Neamţ şi a pronunţat o pedeapsă mult mai aspră în cazul unui individ care şi-a ucis bunica în bătaie. Dacă judecătorii de la Neamţ au luat în considerare faptul că Traian Costel Zamfir din Ciurea, Pânceşti era minor când a comis crima şi i-au acordat circumstanţe atenuante, magistraţii de la Bacău nu au pus mare preţ pe acest aspect, mai ales că individul mai avea doar câteva zile până să împlinească 18 ani. În plus, abandonase şcoala de câţiva ani, dar se apucase de frecventat crâşmele, iar lipsa banilor pentru băutură a fost motivul pentru care şi-a omorât bunica, bătrâna refuzând să-i mai dea din pensia ei.

Pentru fapta sinistră şi impardonabilă, Zamfir a fost condamnat de Tribunalul Neamţ la 3 ani şi jumătate de şcoală de corecţie. Procurorii au considerat că este prea puţin pentru ceea ce a fost capabil să facă în primăvara anului trecut, iar Curtea de Apel Bacău a decis: “Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ împotriva sentinţei penale nr. 103/P/14.11.2014, pronunţată în dosarul nr. 2536/103/2014 al Tribunalului Neamţ, în ceea ce priveşte durata măsurii educative. Desfiinţează sentinţa penală apelată cu privire la aceste aspecte. Reţine cauza spre rejudecare şi în fond. Majorează durata măsurii educative de la 3 ani şi 6 luni, la 7 ani şi 6 luni. Definitivă”.

Cazul Zamfir nu este singurul în care judecătorii de la Bacău au decis pedepse mai mari. Cel mai recent dosar în care sentinţa a căpătat cu totul alt conţinut după judecarea apelului a fost cel al ginerelui bulibaşei de Piatra-Neamţ care a bătut un om şi l-a lăsat fără un ochi. La Neamţ, Gheorghe Stănescu, zis Cezar, a primit 3 ani cu suspendare, dar la Bacău a luat 7 ani şi 8 luni cu executare, iar în prezent este arestat. (Cristina MIRCEA)