0:00

Actualizare: Magistratii de la Tribunal sunt solidari cu protestul

Știre actualizată: Judecătorii de la Piatra-Neamț protestează, câte o oră de pauză, săptămâna viitoare, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Știre inițială: Începând de luni, 14 mai, magistrații de la Judecătoria Piatra-Neamț vor întrerupe programul în fiecare zi, între orele 12:00 și 13:00. Vineri, 18 mai, va avea loc o ședință a Adunării Generale a Judecătorilor pentru a se decide dacă vor fi inițiate forme de protest mai severe. Magistrații își exprimă ferm dezacordul și îngrijorarea în legătură cu proiectele legislative de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală aflate în dezbatere publică.

Știre actualizată: Judecătorii de la Piatra-Neamț protestează, câte o oră de pauză, săptămâna viitoare, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ a constatat că, în rândul amendamentelor propuse se numără, între altele, și cele care privesc introducerea a două noi articole în Codul penal (art. 280 indice 1 și art. 280 indice 2), care modifică încadrarea unor fapte din unele care ar putea atrage cel mult răspunderea disciplinară în unele din sfera ilicitului penal, respectiv Reaua credință şi Grava neglijență, care induc publicului larg ideea că magistraţii judecători și procurori constituie un fenomen infracţional extrem de periculos, ale căror fapte să fie sancţionabile cu pedeapsa închisorii cuprinsă între 8 şi 15 ani, respectiv între 3 şi 7 ani, în condiţiile în care aceste limite sunt aproape egale sau chiar mai ridicate decât cele prevăzute de lege pentru infracţiuni deosebit de grave cum sunt cele de omor şi viol”, se arată în comunicatul Adunării Generale a judecătorilor.

Magistrații au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii și așteaptă un punct de vedere public ”privitor la iniţierea acestor amendamente, fără a fi respectate procedurile de consultare a acestui organism”. În luna decembrie a anului 2017, tot la Judecătoria Piatra-Neamț, 35 de magistrați și grefieri au protestat, tăcut, vizavi de modificarea Legilor Justiției. (C.M.)

Articolul precedent„Programul pentru școli în România” 2018-2019, primele discuții
Articolul următorPreședintele CJ a încercat, fără succes, să scape de controlul judiciar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.