judecatorie 01Delegată de un an pe funcţia de preşedinte al Judecătoriei Piatra-Neamţ, judecătoarea Carmen Melania Isopescu a demisionat din motive personale.

În şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM de astăzi, 8 decembrie, se va aproba, cel mai probabil, încetarea delegării ca urmare a demisiei.

„Pur şi simplu fetiţa mea, care are 6 ani, a suferit anul acesta, pentru că am avut foarte puţin timp pentru ea, deci este vorba strict despre motive personale”, a declarat judecătoarea Isopescu.

„A fost un an greu, cu mutarea în noul sediu, cu o mulţime de probleme administrative, cu 80 de oameni în subordine. Oricum funcţia se vacantează de la 1 ianuarie, iar în martie se va organiza concurs şi pentru preşedinte, şi pentru vicepreşedinte. Iar dacă sunt oameni care vor să facă muncă administrativă şi pot să ducă, de ce să nu mă dau la o parte?”.

Funcţia de şef al Judecătoriei Piatra-Neamţ a fost asigurată, timp de 6 luni, de Cătălin Mirel Mormoe, care a fost delegat după suspendarea Iuliei Paisa. Apoi, începând cu 20.01.2015, s-a făcut delegarea Melaniei Carmen Isopescu.

Între timp, Iulia Paisa, care n-a vrut să renunţe la funcţie, deşi era suspendată pe motive de corupţie, aşteaptă sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Curtea de Apel Bacău a condamnat-o la un an cu suspendare. (C. MIRCEA)