Președintele Judecătoriei Piatra Neamț, judecătoarea Iulia Paisa, va ieși la pensie, iar funcția pe care o deține va deveni vacantă, în viitorul imediat.

Mai avea nevoie de câteva avize și urmează să intre în ședința CSM, după care va apărea decretul prezidențial de eliberare din funcție prin pensionare”, a declarat judecătorul Cătălin Mirel Mormoe, purtătorul de cuvânt al instanței.

Prin pensionarea judecătoarei Iulia Paisa, Judecătoria Piatra Neamț rămâne, practic, fără niciun șef, pentru că vicepreședintele, judecătoarea Adina Dumitrița Munteanu, se află în concediu de creștere a copilului. Vacante sunt și funcțiile de șefi ai secțiilor civilă și penală. Funcția de președinte al Secției Penale este deținută, cu delegație, de judecătorul Cătălin Mirel Mormoe, iar la Secția Civilă nu este delagat nimeni.

Judecătoria Piatra Neamț se află în prima parte a topului instanțelor cu cea mai mare încărcătură de dosare pe magistrat, așa încât, de câțiva ani, nu are niciun fel de succes la concursurile pentru ocuparea funcțiilor vacante și nici la transferuri. (C.M.)