Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a doi administratori de firme, pe care îi acuză de evaziune fiscală, se precizează într-un comunicat de presă al PÎCCJ. Anchetatorii au estimat că prejudiciul produs de Gheorghe Laica şi Măriuca Laica ar fi în valoare de 2.325.194 de lei.

Judecaţi pentru evaziune! Prejudiciu estimat la 2.325.194 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În perioada 28.03.2011-februarie 2012 , în calitate de administratori de fapt ai unei societăți comerciale, inculpații Laica Gheorghe și Laica Măriuca au omis, în tot sau în parte, evidențierea în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate (8 acte materiale) și, totodată, au declarat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori alte operațiuni fictive (22 acte materiale)”, se menţionează în rechizitoriu.

„Prin nedeclararea veniturilor în sumă totală pe de o parte și prin declararea unor achiziții de bunuri și servicii (cheltuieli) fictive pe de altă parte, inculpații au creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 2.325.194 lei, din care impozit pe profit 943.885 lei și TVA de plată 1.381.309 lei”, mai precizează sursa citată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Bacău. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBiroul de poliție rutieră ”decimat” de DNA are șef nou: Dănuț Urserescu
Articolul următorPrimăria Roman răspunde Prefecturii Neamţ cu documente. Replica Prefecturii
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.