euroUn bărbat din comuna Ungureani, județul Botoşani, a constatat pe pielea lui cât este de riscant să lege amiciţii cu necunoscuţi şi, mai ales, să le spună lucruri pe care ar fi trebuit să le ţină sub tăcere. Faptul că a fost atât de sincer cu un om pe care-l cunoscuse de câteva ore, l-a costat 8.000 de euro. Şi, peste toate, a mai zăbovit două zile până ce s-a hotârăt să anunţe poliţia, ceea ce s-a întâmplat abia pe 29 septembrie.

„Reclamantul a sesizat poliţiştii cu privire la faptul că, în ziua de 27.09.2015, în timp ce se deplasa cu trenul pe ruta Bucureşti – Suceava, un bărbat pe care l-a cunoscut cu prilejul călătoriei efectuate, i-a sustras 8.000 de euro şi documentele de identitate, care se aflau într-o geantă de voiaj”, se arată în comunicatul Poliţiei Botoşani.

„Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că partea vătămată, în timp ce se afla în zona Gării de Nord Bucureşti, a legat o relaţie de amiciţie cu un bărbat din comuna Răchiţi, judeţul Botoşani, cei doi călătorind împreună spre Suceava. Anterior plecării, cât şi în timpul călătoriei, partea vătămată, cu prilejul discuţiilor purtate cu bărbatul respectiv, a oferit acestuia indicii cu privire la faptul că are asupra sa o sumă importantă de bani”.

Imediat ce şi-a dat seama că poate da lovitura, individul din Răchiţi n-a mai stat pe gânduri şi a profitat de prima ocazie. Care s-a ivit la Ploieşti, unde bărbatul cu bani a coborât din tren să fumeze o ţigară.

Deşi au plecat, practic, de la o descriere, poliţiştii l-au identificat pe hoţ (C.P., de 42 de ani), i-au făcut percheziţie acasă, unde au găsit o parte din banii furaţi, şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Astăzi, el va fi prezentat magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAstăzi, comuna Dămuc se poate îmbogăți cu două drumuri forestiere
Articolul următorȘcolile, subiect de contre și comportament de grădiniță la Colegiul Prefectural Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.